tisdag 26 september 2023

inloggad som

C Tech börsnoteras på onsdag efter lyckad nyemission

Ericsson Mobile Communications har tillsammans med SEB Fonder och ytterligare några institutionella investerare satsat 150 miljoner kronor i en nyemission i C Technologies från Lund. Pengarna ska användas till marknadsföring och fortsatt utvecklingsarbete.

Priset per aktie var omkring 300 kronor, vilket motsvarar genomsnittet på marknaden under emissionsperioden i slutet av januari och början av februari. Investeringen har redan lönat sig, eftersom kursen stigit kraftigt sedan dess. I fredags handlades aktien kring 700 kronor och strax före klockan 13 i dag hade den stigit till 850 kronor.

Efter nyemissionen är C Technologies nu redo för nästa steg – en börsintroduktion. Målet är att det ska ske under år 2000, troligen på Stockholmsbörsens O-lista. Men intresset för bolaget är redan så stort att den inofficiella handeln med C Tech-aktier, som hittills skett manuellt via Matteus Fondkommission, inte längre är hanterbar. Därför kommer aktien att från och med onsdag noteras på Nya Marknaden, Stockholmsbörsens handelsplats för mindre tillväxtbolag.

— Det är inte bra med en griffeltavelhandel när det blir större volymer, säger Christer Löwgren, VD på C Technologies.

C Technologies är mest känt för produkten C Pen som kan scanna och lagra text som man stryker över med läspennan. Huvudägare i bolaget är grundaren Christer Fåhraeus tillsammans med Banco Fonder, fackförbundet Metall, Ericsson Mobile Communications och SEB Fonder.

Ericsson Mobile Communications har tillsammans med SEB Fonder och ytterligare några institutionella investerare satsat 150 miljoner kronor i en nyemission […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad