måndag 2 oktober 2023

inloggad som

USA ny marknad för fingeravtrycksteknik

Lundabaserade Precise Biometrics, experter på fingeravtrycksidentifiering, ska börja sälja sina produkter i USA. Bolaget satsar också stort på mässutställningar under året, samtidigt som mjukvaran vidareutvecklas och det inleds en rad så kallade kundintegrationsprojekt, där produkternas lämplighet för olika kunder utreds.

Den kraftiga expansionen möjliggörs genom den riktade nyemission om 250.000 aktier som blev känd igår. Tre av Icon Medialabs grundare: Johan Staël von Holstein, Jesper Jos Olsson och Erik Wikström satsar tillsammans med SE-bankens småbolagsfond och hedgefond 40 miljoner svenska kronor i Precise Biometrics.

— Icons grundare har en god kompetens att bedöma vad som är viktigt i dagens samhälle. Vi har träffats i olika sammanhang och närmat oss varandra från varsitt håll. Jag tror att det här kan tillföra oss viktig kompetens, säger Peter Höjerback, VD för Precise Biometrics.

Fakta: Precise Biometrics

Precise Biometrics utvecklar produkter för identifiering genom fingeravtryck. Produkterna ersätter PIN-koder, lösenord, nycklar och passerkort inom IT, telekom och inpasseringssystem.

Företaget startades 1997 av entreprenören Christer Fåhraeus och har idag drygt 30 anställda. Precise Biometrics växte med 100 procent under 1999 och VD Peter Höjerback uppgav för Rapidus i december att man räknar med liknande tillväxt i år.

Precise Biometrics aktie introducerades i december på SBI-listan i Sverige. Kursen har sedan dess mer än fördubblats och steg i går med ytterligare 25 kronor till 225 kronor senast betalt.

Lundabaserade Precise Biometrics, experter på fingeravtrycksidentifiering, ska börja sälja sina produkter i USA. Bolaget satsar också stort på mässutställningar under […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad