måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Ferring till Örestaden – bygger nytt för 300 miljoner

Läkemedelsföretaget Ferring räknar med att börja bygga nytt i Örestaden på Amager i april. Det är en investering på över 300 miljoner danska kronor för 20 000 nya kvadratmeter. Det lokala planärendet har just avgjorts och en ansökan om bygglov sändes in i onsdags i förra veckan, berättar styrelseordföranden Ole Kjerulf-Jensen.

Bygget beräknas klart i slutet av 2001. Ferring samlar då all dansk administration och stora laboratorieanläggningar i Örestaden, men nybygget får också betydelse för de två fabrikerna i Malmö och Limhamn.

— Produktionen blir kvar, men en del medarbetare ska pendla till Ørestaden längre fram, säger Ole Kjerulf-Jensen.

I första omgången kommer cirka 300 anställda till Örestaden, men Ferring har en tillväxt på 15-20 procent om året, och det skall därför beredas plats för 400. Ytterligare utbyggnadsmöjligheter finns. Ferring har option på granntomten med plats för ytterligare 15 000 kvadratmeter.

— Det kan inte uteslutas att vi också flyttar vårt koncernkontor från Holland till Örestaden, säger Ole Kjerulf-Jensen.

Fakta: Ferring

Ferring bildades i början av 1950-talet av den danske läkaren Frederik Paulsen. Företaget, som fortfarande är privatägt, har idag sitt huvudkontor i Nederländerna.

Ferring har samarbetspartners över hela världen, bland annat i Sydafrika, Schweiz och Mexiko.

Sverige, Danmark och Tyskland rymmer större kontor för tillverkning och marknadsföring av diverse mediciner. Koncernen har omkring 1 600 anställda.

Läkemedelsföretaget Ferring räknar med att börja bygga nytt i Örestaden på Amager i april. Det är en investering på över […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad