måndag 25 september 2023

inloggad som

Symbion-IT i Köpenhamn snart helt uthyrt

Den nya forskarparken Symbion-IT intill IT-Højskolen i Köpenhamn har på tre månader fyllts så väl att direktören för Symbion Science Park, Elisabeth Grüner, nu överväger att utvidga parken.

Bara cirka fyra hyreskontrakt återstår – allt efter platskrav, och nu förhandlas det också om dessa platser. Några företag har avvisats därför att de inte anses tillräckligt innovativa. Vanliga e-handelsföretag har inte några större chanser, bara nyskapande eller forskningsinriktade IT-företag får hyra. Symbion-IT:s företag utvecklar exempelvis WAP-teknik och nya typer av hemsidor, så att kunderna själva ska kunna kombinera sidorna med ekonomi- och andra system utan att behöva anlita webdesigners.

Elisabeth Grüner ser tillräckligt med kapital och idéer i Öresundsområdet för fler kreativa IT-företag. Hon vill samla en del i Symbion-IT till en kommande samlad utflyttning till den IT-forskarpark som planeras i Örestaden på Amager.

Symbion-IT:s nuvarande hyresgäster är CETEC, Fischer og Kern, IT-kompagniet, Europé Insight, COMMentor, Solve IT, Existential och Mochasoft.

Den nya forskarparken Symbion-IT intill IT-Højskolen i Köpenhamn har på tre månader fyllts så väl att direktören för Symbion Science […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad