Klart med ny vd för Minc

Det blir Charlotta Alegria Ursing som ersätter Mårten Öbrink på vd-posten för inkubatorn Minc i Malmö. Enligt Sandy Errestad, kommunikationsansvarig på Minc, har runt 180 namn varit uppe för diskussion för tjänsten.

"Att Charlotta varit med och byggt bolag de senaste 20 åren innebär att hon förstår hur entreprenörsresan kan se ut, och det gör henne helt perfekt för rollen", skriver Malmö stads näringslivsdirektör Pehr Andersson i en pressrelease.

Efter en lång sejour i Stockholm där Charlotta Alegria Ursing jobbade med bolag på nationell och internationell nivå, återvände hon till Malmö 2015 för att leda Innovation Skånes insats för Next Step Startups: ett motdrag till neddragningar på Sony i Lund som lett till runt 40 nya uppstartsbolag. Som Rapidus rapporterat under våren har ett 20-tal av de bolagen överlevt.

Minc har man för närvarande 26 bolag inne i inkubatorn. /Magnus Erlandsson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: