söndag 4 juni 2023

inloggad som

Klart med ny vd för Minc

Det blir Charlotta Alegria Ursing som ersätter Mårten Öbrink på vd-posten för inkubatorn Minc i Malmö. Enligt Sandy Errestad, kommunikationsansvarig på Minc, har runt 180 namn varit uppe för diskussion för tjänsten.

“Att Charlotta varit med och byggt bolag de senaste 20 åren innebär att hon förstår hur entreprenörsresan kan se ut, och det gör henne helt perfekt för rollen”, skriver Malmö stads näringslivsdirektör Pehr Andersson i en pressrelease.

Efter en lång sejour i Stockholm där Charlotta Alegria Ursing jobbade med bolag på nationell och internationell nivå, återvände hon till Malmö 2015 för att leda Innovation Skånes insats för Next Step Startups: ett motdrag till neddragningar på Sony i Lund som lett till runt 40 nya uppstartsbolag. Som Rapidus rapporterat under våren har ett 20-tal av de bolagen överlevt.

Minc har man för närvarande 26 bolag inne i inkubatorn. /Magnus Erlandsson

Det blir Charlotta Alegria Ursing som ersätter Mårten Öbrink på vd-posten för inkubatorn Minc i Malmö. Enligt Sandy Errestad, kommunikationsansvarig […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl