onsdag 23 oktober 2024

inloggad som

Avhoppare från Cap Gemini startar eget på Ideon

IT-konsultföretaget CityToDo AB (under namnändring till Create) i Växthuset på Ideon har fått en flygande start. Trots att bolaget satte i gång så sent som i augusti räknar VD Mikael Kretz med att man når break-even redan under september månad.

— Vi ska växa under lönsamhet, förklarar han.

Bland kunderna finns efter bara en dryg månad kända namn som Svedala Industri, Akzo Nobel Inks, Länsstyrelsen och Ekonomihögskolan i Lund.

Dessutom har företaget precis slutit ett samarbetsavtal med Internetkonsulten Netch Technologies om att ställa konsulter till ömsesidigt förfogande vid behov. På så sätt kan CityToDo vara med och slåss om större uppdrag från start, även om man i dagsläget bara är tre anställda och en fjärde på väg in.

Men så är det inte heller några nybörjare som står bakom CityToDo. Alla tre grundarna, Mikael Kretz, Petros Tsakiris och Thomas Olsson, kommer direkt från Cap Geminis Internet Business Center i Malmö.

Det hela började med att de vid sidan av jobbet utvecklade modellen för en stadsportal, CityToDo.com. En första version med Malmö som exempel ligger ute på nätet, men tanken är att i fortsättningen sälja eller hyra ut den tekniska lösningen som en färdig produkt för städer eller andra former av portaler.

I stället är det konsultdelen av CityToDo som är den viktiga. Företaget levererar lösningar för Internet, intranät och extranät. Dessutom integrerar man befintliga system hos kunderna med nyinköpta system för exempelvis Content Management (CM).

IT-konsultföretaget CityToDo AB (under namnändring till Create) i Växthuset på Ideon har fått en flygande start. Trots att bolaget satte […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon vill digitalisera second hand

    Second hand-shopping är på stark frammarsch – men butikerna har inte råd att hänga med i den digitala utvecklingen. Linnea Lundmark (26), och hennes bolag Soop System har en lösning som Rapidus belönar med en 34:utmärkelse.

  • Bakslag för Camurus

    Camurus i Lund, Sveriges tredje största läkemedelsbolag sett till börsvärde, fick se sin aktie rasa med nästan 10 procent på tisdagen. ”Beskedet från FDA är beklagligt”, säger vd Fredrik Tiberg.

  • Negativ tillväxt för Inwido

    Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som är mindre dålig än förväntat och aktien stiger på rapporten. Men det finns orosmoln på den pressade bygg- och renoveringsmarknaden.

  • Thule flyttar huvudkontoret

    Thule Groups huvudkontor lämnar de nuvarande lokalerna vid Mobilia i Malmö. Nästa sommar går flyttlasset.