söndag 8 september 2024

inloggad som

Debat: Bropriset ett stort hinder för både utflykter och arbetspendling

Apropå fredagens snabbanalys om bropriserna:

Jag innehar en brobizz. Men den straffavgift man drabbas av en gång per sexmånadersperiod har inneburit att jag avstått från att resa till Danmark vid ett oräkneligt antal tillfällen.

Jag har avstått från resor till Arken, Louisiana, Köpenhamn, Dragör osv för att i stället välja utflyktsmål hemma i Skåne. Det hade varit trevligt att bara kunna ta en tur till Danmark när andan faller på. Men priset avskräcker, 560 kr för en utflykt. Nej tack!

Det finns ytterligare problem avseende bropriset. Jag är personalansvarig och företaget har anställt två vikarier från Köpenhamn. Bropriset (bland övriga problem såsom skatter m.m.) är ett stort hinder för dessa personer. Det blir alldeles för dyrt att pendla varje dag. Detta är ett verkligt hinder för oss att kunna anställa och ett hinder för danskar att ta anställning.

Gertrud Wennerberg

Personalansvarig för AB Dendera Holding, AB Nämndemansgården samt Crafoord Auktioner i Lund AB

Apropå fredagens snabbanalys om bropriserna: Jag innehar en brobizz. Men den straffavgift man drabbas av en gång per sexmånadersperiod har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Bolaget som tar in 1,1 mdr på en dag

    För vissa går det lätt att få riskkapital. Här är bolaget som på onsdagen sonderade intresset för att pytsa in 1 miljard kronor. Samma kväll fanns löften om 1,1 miljarder.

  • Fåhraeus fyller på sin fond

    Serieentreprenören Christer Fåhraeus räknar med att ha 700 Mkr i torrt krut till årsskiftet i sin investeringsfond FSG 2. Det senaste förvärvet är en mindre andel i Göteborgsföretaget Promimic.

  • Mer EU-pengar till skånska aktörer

    Skåne har utnämnts till att vara en av EU:s 151 “Region Innovation Valleys”, innovationsregioner. Initiativet ska hantera EU:s samhällsutmaningar och stärka den gemensamma konkurrenskraften.