lördag 22 juni 2024

inloggad som

Debat: Bropriset ett stort hinder för både utflykter och arbetspendling

Apropå fredagens snabbanalys om bropriserna:

Jag innehar en brobizz. Men den straffavgift man drabbas av en gång per sexmånadersperiod har inneburit att jag avstått från att resa till Danmark vid ett oräkneligt antal tillfällen.

Jag har avstått från resor till Arken, Louisiana, Köpenhamn, Dragör osv för att i stället välja utflyktsmål hemma i Skåne. Det hade varit trevligt att bara kunna ta en tur till Danmark när andan faller på. Men priset avskräcker, 560 kr för en utflykt. Nej tack!

Det finns ytterligare problem avseende bropriset. Jag är personalansvarig och företaget har anställt två vikarier från Köpenhamn. Bropriset (bland övriga problem såsom skatter m.m.) är ett stort hinder för dessa personer. Det blir alldeles för dyrt att pendla varje dag. Detta är ett verkligt hinder för oss att kunna anställa och ett hinder för danskar att ta anställning.

Gertrud Wennerberg

Personalansvarig för AB Dendera Holding, AB Nämndemansgården samt Crafoord Auktioner i Lund AB

Apropå fredagens snabbanalys om bropriserna: Jag innehar en brobizz. Men den straffavgift man drabbas av en gång per sexmånadersperiod har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]