fredag 20 september 2024

inloggad som

Brittiskt IT-företag etablerar sig i Malmö

IT-bolaget Optima Systems, baserat i Sussex söder om London, har startat ett svenskt dotterbolag. Optima är inriktat på konsulttjänster kring analys av finansiell och medicinsk data.

Optima Systems grundades 1990 och sysselsätter i dag ett tiotal personer. Huvudområdet är datamodellering och analys baserat på programmeringsspråket APL.

— Vi jobbar mycket med finansbolag och med analys av medicinska data, där det ofta blir gigantiska datamängder som blir svårare och svårare att hantera för varje år, säger Gilgamesh Athoraya utan att vilja nämna några kunder vid namn.

Han har jobbat på Optima Systems i Storbritannien sedan 2006, men flyttade nyligen hem till Malmö. Det lade grunden till en svensk etablering för Optima Systems genom det nybildade dotterbolaget Data Analytics Sweden.

— Just nu är det bara jag här, men tanken är att vi ska expandera. Om ett år är vi kanske 2-3 anställda, säger Gilgamesh Athoraya.

Några svenska kunder har Data Analytics Sweden ännu inte. Optima Systems ägs av grundarna.

Erik Olausson

IT-bolaget Optima Systems, baserat i Sussex söder om London, har startat ett svenskt dotterbolag. Optima är inriktat på konsulttjänster kring […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad