tisdag 30 april 2024

inloggad som

Kritiker: “Mindpark är förbrukat”

I slutet av förra veckan presenterades nyheten att kontorshotellet Ship i Helsingborg byter namn till Mindpark, ett inte helt okontroversiellt val. Flera företagare protesterade direkt.

Det var i torsdags som namnbytet presenterades av ägaren Karsten Deppert, vid en gemensam frukost för företagen som hyr plats hos före detta Ship, vid campusområdet i Helsingborg.

Kritiken mot valet av Mindpark, som webbgurun Joakim Jardenbergs gamla bolag hette och som likviderades i våras, kom direkt och från flera håll.

— Mindpark är använt och förbrukat. Kopplingen till Joakim Jardenberg är alldeles för intim och kommer att fortsätta vara det även om man suddar ut de digitala spåren. Att Joakim Jardenberg sitter här på Ship gör det än mer komplicerat, sa Jonas Nordström, som driver kommunikationsbyrån Ordkonst.

Karsten Deppert berättar efter mötet att det var i våras, under arbetet med att hitta ett nytt namn som Jardenberg erbjöd Mindpark.

Karsten Deppert— Vi var medvetna om att det har en historia bakom sig och att det skulle ha en betydelse för en väldigt liten sfär, men vi ansåg att fördelarna med namnet övervägde nackdelarna. Nu är det upp till oss att fylla varumärket med nya associationer, säger Karsten Deppert till Rapidus.

Blev du förvånad över reaktionerna på mötet?

— De var lite kraftigare än jag hade förväntat mig, men jag visste att det skulle bli reaktioner. Men det är bättre att det är högt i tak och att de kommer fram, än att folk klagar i det tysta. Nu känns det som om alla har blivit införstådda med namnvalet, och 90 procent är positiva, säger Deppert.

Mindpark var från början ett samarbete mellan Joakim Jardenberg och ett antal tidningshus, med syfte att ta fram nya digitala tjänster. När det sprack behöll Jardenberg namnet, men sedan 2010 har han arbetat under sitt personnamn. I våras likviderades bolaget.

Det nya Mindpark, som ägs av Karsten Deppert, är ett kontors- och konferenshotell. Till ytan är det 2.500 kvadratmeter stort och har cirka 50 fasta hyresgäster samt ett 20-tal med kortare kontrakt. Verksamheten omsatte cirka 3,5 miljoner kronor förra året och sysselsätter tre anställda.

Jennie Lorentsson


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.