fredag 3 maj 2024

inloggad som

Fjärde TAT-grundaren lämnar RIM

Rapidus kunde i går berätta att TAT-grundarna Hampus Jakobsson, Mikael Tellhed och Paul Blomdahl lämnar krisdrabbade Research in Motion. Nu står det klart att även Ludvig Linge, en gång i tiden TAT:s vd, hoppar av.

Därmed har fyra av de sex entreprenörer som 2002 startade mobilteknikbolaget The Astonishing Tribe i Malmö gått vidare till nya utmaningar, efter att Blackberry-tillverkaren RIM köpte upp verksamheten i slutet av 2010.

För Ludvig Linges del handlar det om att kunna lägga mer tid på de Stockholmsbaserade uppstartsföretag han varit engagerad i vid sidan av jobbet på RIM: Kivra (digitalisering av post), Desmo (välgörenhet kopplad till e-handel) och Aevy (LinkedIn för studenter). Sedan tidigare sitter han även i styrelsen för Malmö högskola och Minc.

— Det har varit en fantastisk resa, men efter tio år känns det rätt att titta på nya saker. Jag är i grunden en start up-människa, säger Ludvig Linge som sedan en tid tillbaka bor i Stockholm.

Av TAT-grundarna finns i dag bara Per Grimberg och Karl-Anders Johansson kvar på Research in Motion. Ludvig Linge vill inte kommentera om det funnits ett avtal om att stanna kvar i bolaget en tid efter RIM:s förvärv för nästan exakt 18 månader sedan.

Kanadensiska RIM la i somras fram en kvartalsrapport som visade vikande försäljning och en nettoförlust på över en halv miljard dollar. Ett stort sparpaket har aviserats, men i Malmö växer verksamheten alltjämt.

Kristian Svensson

Rapidus kunde i går berätta att TAT-grundarna Hampus Jakobsson, Mikael Tellhed och Paul Blomdahl lämnar krisdrabbade Research in Motion. Nu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.