söndag 19 maj 2024

inloggad som

Trendbrott: Färre jobbpendlade till Danmark

|  
|  

För första gången sedan SkatØresund började föra statistik har antalet personer som bor i Sverige men jobbar i Danmark minskat jämfört med föregående år. I fjol jobbade 28.116 Sverigebor någon gång under året på andra sidan Sundet.

Minskningen från 2009, då antalet var 32.499 personer, ligger på drygt 13 procent. Inte sedan 2007 har så få pendlat från Sverige till jobb i Danmark, visar siffrorna från SkatØresund som sedan 2004 hanterar gränspendlarnas deklarationer.

— Det är första gången som det minskar. Men en av anledningarna är att vi har varit riktigt flitiga med att röja upp i våra siffror. I år har vi hunnit gå igenom alla som inte skickat in sina deklarationer för att se om det beror på att de inte längre arbetar i Danmark, säger SkatØresunds chef Ernst Larsen.

För första gången sedan SkatØresund började föra statistik har antalet personer som bor i Sverige men jobbar i Danmark minskat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]