onsdag 8 maj 2024

inloggad som

Trendbrott: Färre jobbpendlade till Danmark

|  
|  

För första gången sedan SkatØresund började föra statistik har antalet personer som bor i Sverige men jobbar i Danmark minskat jämfört med föregående år. I fjol jobbade 28.116 Sverigebor någon gång under året på andra sidan Sundet.

Minskningen från 2009, då antalet var 32.499 personer, ligger på drygt 13 procent. Inte sedan 2007 har så få pendlat från Sverige till jobb i Danmark, visar siffrorna från SkatØresund som sedan 2004 hanterar gränspendlarnas deklarationer.

— Det är första gången som det minskar. Men en av anledningarna är att vi har varit riktigt flitiga med att röja upp i våra siffror. I år har vi hunnit gå igenom alla som inte skickat in sina deklarationer för att se om det beror på att de inte längre arbetar i Danmark, säger SkatØresunds chef Ernst Larsen.

För första gången sedan SkatØresund började föra statistik har antalet personer som bor i Sverige men jobbar i Danmark minskat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Danmarkskollen – statsbesök och Eurovision

    Inget får danskar att prata om Sverige som ett kungabesök. Även Eurovision och en dansk bank som slukar svenska pengar tar stor plats i danska tidningar. Rapidus har koll på danskarnas Sverigebild.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

  • Fortsatt nedåt för Sturup

    Swedavias statistik för april visar att antalet resenärer vid Malmö flygplats fortsätter att minska, minus 39 procent i år jämfört med i fjol. Flygplatsen är därmed sämst i klassen av alla Swedavias flygplatser.

  • Starkt från Peab och Trianon

    Trianons aktie tog ett skutt upp när kvartalsrapporten presenterades i dag. Och Peab överraskar med rekord i orderingång. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.