fredag 3 maj 2024

inloggad som

Trafikkaos retar företag i Västra hamnen…

Trafikkaoset i Västra hamnen i Malmö går storföretagen på nerverna. Fortfarande finns utrymme för nästan dubbelt så många företag och bostäder i området jämfört med idag, men i pendlingstid är trafiksituationen nästan ohållbar. 

— Det kommer att bli en negativ situation för företagen om man inte löser in- och utflödet för trafiken. Nu arbetar 3.000-4.000 personer här och hälften åker bil. Vi tycker att man får ta upp trafiken i luften eller ner den i marken, eller helt enkelt förbjuda den, säger Bo Roswall, chef på Telia i Malmö.

Västra hamnen tillhör Malmös mest expansiva delar.

— Vi har inte förlorat kunder på grund av trafiksituationen, men det är ett störande inslag och vi ser det som ett problem, säger Fredrik Wahrolén, informationschef på Duni.

Antalet parkeringsplatser matchar på flera ställen inte behovet och snart kommer ytterligare 300 personer, när konsultföretaget ÅF flyttar in. Per-Erik Rasmusson, kontorsdriftsansvarig på ÅF i Malmö, tror dock att många medarbetare kommer välja att pendla kollektivt till det nya kontorshuset i hamnen.

Även SVT och Region Skåne kommer att bidra med hundratals nya medarbetare i området när de flyttar in.

Anders Frick

Trafikkaoset i Västra hamnen i Malmö går storföretagen på nerverna. Fortfarande finns utrymme för nästan dubbelt så många företag och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.


  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.

  • Det offentliga räds inte NIS2

    I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

  • Bordet dukat för servettkungen

    Dunis vd Robert Dackeskog summerar fjolåret med ett all time high för Malmöbolagets operativa resultat. Nu hoppas han att vi fortsätter äta på restaurang.

  • Skånska bjässar shoppar bolag

    Servettbolaget Duni blir majoritetsägare i tyska Relevo och e-handelsjätten BHG fortsätter att konsolidera marknaden.

  • Thule och Duni åt skilda håll

    Både Thule och Duni föreslog höjd utdelning i rapporterna i fredags, men aktierna gick åt olika håll.

  • Pressat Heimstaden i dagens rapportflod

    Säsongen för börsbolagens rapportering för årets tredje kvartal är här. Idag kom bland andra Heimstaden, Wihlborgs, Duni, Inwido och Beijer Ref.

  • ”Vi vill bara över 30 procent”

    Att köpa hela Duni är inte aktuellt, men vi vill ha mer än 30 procent, säger Mellby Gårds vd Johan Andersson.

  • Rapportflod

    På fredagen den 14 juli släppte ett flertal av Skånes större börsbolag sina rapporter för andra kvartalet. Rökaren i krysset stod Jenny Sjödahl för, vd på Ependion, tidigare Beijer Electronics.

  • Rapporter från Nederman & Duni

    Nederman Det Helsingborgsbaserade miljöteknikbolaget Nederman hade ”en stark inledning på året”, enligt rapporten får årets första kvartal. Omsättningen uppgick till […]

  • Sistaplats för Skåne efter pandemin

    Sysselsättningen i Skåne är på den högsta nivån på 30 år. Det framgår av den årliga rapporten “Hur har det […]