torsdag 17 oktober 2024

inloggad som

Därför fick Rugvistas vd sparken

|  
|  ,

Börsnoterade Rugvista i Malmö, som säljer mattor på nätet, har sparkat sin vd som fick gå på dagen. Bolagets ordförande och e-handelsprofilen Martin Benckert berättar varför.

Häromdagen kom beskedet att e-handelsbolaget Rugvista sparkar vd Michael Lindskog.

– Det här var ett styrelsebeslut, även om Michael nog på något vis insåg att det var dags, säger Rugvistas styrelseordförande Martin Benckert till Rapidus.

Martin Benckert är största ägare i Rugvista via sitt riskkapitalbolag Madhat, som bland annat även äger Inkclub och Dammsugarpåsar.nu.

Martin Benckert

Han förklarar att när Michael Lindskog klev in som vd och koncernchef på Rugvista Group 2019 var det ett entreprenörsbolag som behövde en viss typ av ledarskap.

– Nu är bolaget väsentligt större och vi har kommit till en punkt där vi behöver en annan form av ledarskap och en annan kompetens, säger Martin Benckert.

Rugvistas styrelseledamot Ebba Ljungerud har tagit över som tillförordnad vd och jakten på en permanent ersättare är inledd. Michael Lindskog kommer att stå till styrelsens förfogande under uppsägningstiden. Vem det blir som tar över vd-stolen permanent är oklart.

– Vi har en väldigt bra dialog med Michael och jag ska inte föregripa processen, det är viktigt att det blir rätt. Jag har stort förtroende för Ebba då hon suttit länge i styrelsen och har solid kunskap inom management. Rekryteringen av en permanent vd får ta den tid som behövs, säger Martin Benckert.

I augusti redovisade Rugvista siffror för det andra kvartalet. Bolagets försäljning var i stort sett oförändrad på 128 miljoner kronor. Med valutaeffekter borträknade backade försäljningen med 1 procent. Rörelseresultatet föll från 12 till 2,4 miljoner kronor, vilket åt upp nästan hela marginalen.

Rugvista är noterat på Stockholmsbörsen och har i dag ett börsvärde på drygt 914 Mkr.

Martin Linderoth

Börsnoterade Rugvista i Malmö, som säljer mattor på nätet, har sparkat sin vd som fick gå på dagen. Bolagets ordförande och e-handelsprofilen Martin Benckert berättar varför.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Den i särklass svåraste frågan

    Stålkoncernen Areco har vuxit med lönsamhet genom pandemi och byggkris. De kommande fyra åren tänker ägaren Peter Areskog dubbla koncernens omsättning och bli störst i Norden inom byggplåtsprodukter. Men det är inte den svåraste frågan han funderar på.

  • Hon blir Krinovas nya vd

    Finanskvinnan Ulrika Hasselgren tillträder som ny vd för Krinova Incubator & Science Park i början av januari. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen.

  • Arjo rasar i dagens rapportflod

    Rapportsäsongen är i gång och börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal börjar strömma in. Bland dagens rapporter finns Arjo, Swedish Logistic Property och Hansa Biopharma.


  • Medea i konkurs

    Upp som en sol och ned som en pannkaka. Medea, vars grundare utnämndes till 34:or av Rapidus 2021, är försatt i konkurs. Bolaget fick sitt uppsving i samband med covid-pandemin, sedan tog det stopp.

  • Vill bli navet för mattor i Europa

    Rugvista är det börsnoterade bolaget i Malmö som har ambitionen att bli ledande försäljare av mattor i Europa. Men just nu håller konsumenterna i plånboken. Det framgår av bolagets rapport för det andra kvartalet.

  • Tillfällig avkylning i het bransch

    HMS Network-grundarens ehandelsbolag JS Energi i Helsingborg kämpar med lönsamheten. Försäljning av värmepumpar på nätet gav växtvärk under chock-året för elpriser 2022.

  • Skånsk återvinningspionjär bantar sig i form

    Staffanstorpsbaserade Godsinlösen genomför det tredje besparingsprogrammet på drygt ett år. Personalstyrkan ska nu minskas med 17 medarbetare. Åtgärderna ser ut att ha effekt. Det framgår av företagets färska kvartalsrapport.

  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • De utmanar Systemets vinmonopol

    Winefinder och Vinoteket går samman och bildar ett helt nytt bolag. Detta efter en lång och uppmärksammad tvist med Systembolaget.

  • Skånska bjässar shoppar bolag

    Servettbolaget Duni blir majoritetsägare i tyska Relevo och e-handelsjätten BHG fortsätter att konsolidera marknaden.

  • Rabattbolag från Lund redo för lansering

    Lundabolaget Dealguru har säkrat 10 miljoner kronor för att utveckla sin rabattsajt och bygga en app. Flera riskkapitalister har investerat.

  • Boozt fortsätter växa

    E-handelsbolaget Boozt var utropstecknet i torsdagens rapportflod som också innehöll Mildef, Inwido, Rugvista och USWE Sports.

  • Boozt skruvar upp helårsprognosen

    Boozt skriver upp prognoserna för omsättningstillväxt och justerat rörelseresultat för helåret 2023. Här ser du varför.