fredag 27 september 2024

inloggad som

740 Mkr till Sandberg

Camurus huvudägare Sandberg Development sålde här om dagen aktier i Camurus för 740 Mkr. Vd Stefan Persson berättar varför.

Sandberg Development äger mer än 30 procent av aktierna i Camurus. Den posten är värd omkring 10 miljarder kronor. Camurus aktie har stigit med mer än 100 procent det senaste året. På onsdagen sålde dock Sandberg drygt 1,3 miljoner aktier till kursen 550 kronor. Aktierna såldes med rabatt i förhållande till aktuell börskurs vilket fick aktien att falla med 8 procent.

Varför sålde ni?

– Vi är långsiktiga ägare i Camurus och har inga planer på något annat. Men vi bedömde att tidpunkten är rätt för att sälja en mindre del eftersom vi behöver likvida medel för andra investeringar, säger Stefan Persson.

Vilka investeringar är det?

– Vi har saker på gång, men det kan jag inte gå in på just nu. Men vi håller ju också på att bygga klart våra nya lokaler på 10.000 kvadratmeter i Jägersro.

När blir det klart?

– Vi har redan flyttat in med Aimpoint i fabriksdelen. Kontoret flyttar vi framåt årsskiftet.

Aimpoint är Sandberg Developments största helägda portföljbolag med en omsättning i häradet 1,5 miljarder kronor och en vinst före skatt omkring 300 Mkr.

Gunnar Wrede

Camurus huvudägare Sandberg Development sålde här om dagen aktier i Camurus för 740 Mkr. Vd Stefan Persson berättar varför.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.