fredag 20 september 2024

inloggad som

Tung avslutning på 2022 för Midway

|  
|  

Midway Holding, vars största verksamhet är tillverkning av byggnadsställningar i dotterbolaget Haki, fick se sin verksamhet tvärnita under det fjärde kvartalet 2022.

Medan helåret bjöd på försäljningstillväxt och högre resultat, blev det negativ organisk tillväxt och ett rörelseresultat på noll i det fjärde kvartalet.

– Helåret 2022 har varit turbulent och i hög grad påverkats av störningar i försörjningskedjan, högre råmaterialpriser och högre omkostnader. Det är mycket glädjande att vi under de omständigheterna kan leverera det bästa helårsresultatet på många år, skriver vd Sverker Lindberg i rapporten och fortsätter:

– Vi ser inte någon generell nedgång i efterfrågan men samtidigt är bilden mycket skiftande mellan våra geografiska marknader och marknadskategorier energi, industri, infrastruktur samt bygg & anläggning. På kort sikt gör osäkerheten i omvärlden utvecklingen svårbedömd.

Midway Holdings huvudägare är arvtagare till industrimannen Sten K Johnson via bolaget Tibia Konsult. Tibia ägs även till 49 procent av Sten K Johnsons stiftelse i Lund som delar ut stipendier till enskilda personer för att främja forskning och tillämpning inom teknik, medicin, entreprenörskap, litteratur och musik. Ansökningsperioden till stipendier för 2023 pågår, med sista dag den 16 februari.

Gunnar Wrede

Midway Holding, vars största verksamhet är tillverkning av byggnadsställningar i dotterbolaget Haki, fick se sin verksamhet tvärnita under det fjärde […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad