tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Nytt e-handelsbolag gör sitt fjärde förvärv

|  
|  

Affärsidén bakom nystartade e-handelsbolaget Lund E-commerce Group är att bli en hub som samlar onlinebutiker under ett och samma tak. Nu har företaget gjort sitt fjärde och största uppköp genom att förvärva sajten brapadel.se.

– Förvärvet betyder startskottet för Lund E-commerce Group, nu kan vi fokusera framåt på att skala upp både nationellt och internationellt. Tillsammans med rätt partners och investerare kan vi expandera mycket snabbare så mycket fokus närmaste tiden kommer att ligga på att hitta rätt investerare, säger bolagets medgrundare Johan Selin.

Grundarna Rickard Steinwig och Johan Selin har båda bakgrund inom digital försäljning och marknadsföring. De huserar på Mindpark i Lund.

Idén går ut på att förvärva butiker med en affärsmodell inom ett snabbväxande område, som utvalda sportsegment. Gemensamt för alla butiker ska vara att de har en produkt med goda förutsättningar att bli mer populära inom kort.

– Genom att köpa upp och ta över driften av butikerna kan vi säkerställa optimala förutsättningar för att skala upp dem till deras fulla potential. Till skillnad från en inkubator så köper vi upp hela butiken och driver dem vidare i egen regi. Det ger oss kontroll över alla delar och möjliggör effektiv drift, vilket är en nyckel för att kunna skala upp.

Nästa steg blir att rikta in sig på Danmark, där intresset för padel enligt Johan Selin växer mycket just nu, ungefär två år efter Sverige. Företaget planerar även en första investeringsrunda som ska stänga under sommaren.

– Vi pratar med både svenska och utländska investerare. Det viktiga är att hitta de som tror på oss, affärsidén och på vårt koncept, säger Johan Selin.

Julia Eriksson

Affärsidén bakom nystartade e-handelsbolaget Lund E-commerce Group är att bli en hub som samlar onlinebutiker under ett och samma tak. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.