söndag 29 september 2024

inloggad som

Coop Kristianstad tredubblar efter omorganisering

Coop Butiker & Stormarknader förändrar ägarstrukturen i hela Sverige, och ägandet flyttas till Konsumentföreningen Stockholm, Coop Mitt och Coop Kristianstad Blekinge. Det innebär för Skånes del att Coop Kristianstad Blekinge växer kraftigt det närmaste året då butiksdriften tas över i början på nästa år.

– Det är jätteroligt att vi nu även får jobba med västra och södra Skåne vilket vi inte gör i dag. Vi hoppas kunna skapa mer värde till våra kunder, säger Martin Runqvist, vd för Coop Kristianstad Blekinge.

Den nya ägarförändringen ämnar att skapa bättre förutsättningar för att utveckla verksamheten.

– Jag vill påpeka att det här inte förändrar något för kunderna här och nu, men för butikerna i regionen kommer det förhoppningsvis ge stora vinster i effektivisering och samordning då besluten tas närmre.

Coop Kristianstad Blekinge växer nu från totalt 500 till 1.500 anställda.

– Vi har stor intern kompetens och omstruktureringen gör att vi kan använda oss av redan befintlig intern kompetens. Men det kan inte uteslutas att vi kan komma att behöva anställa fler, säger Martin Runqvist.

Julia Eriksson

Coop Butiker & Stormarknader förändrar ägarstrukturen i hela Sverige, och ägandet flyttas till Konsumentföreningen Stockholm, Coop Mitt och Coop Kristianstad […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.