fredag 18 oktober 2024

inloggad som

Vattensnål biltvätt expanderar i Skåne

|  
|  

Malmöföretaget Bringwash, som utvecklat en vattensnål biltvätt, planerar att ta in fyra miljoner i en kapitalrunda under sommaren. På samma gång finns planer på expansion och ett nytt avtal har tecknats med Helsingborg kommun.

– Det är roligt att det händer mycket just nu. Vi tog in en kapitalrunda för drygt ett år sedan från Glimra AB tillsammans med flertalet affärsänglar och fick 2,5 miljoner. Nu har vi en till runda på gång och har precis tecknat ett mångårigt avtal med Helsingborg kommun, säger Philip Gårdell, medgrundare på Bringwash.

Affärsidén går ut på att schemalägga och automatisera fordonsvården för kontor, bostadsrättsföreningar och andra företag. De åker ut på platsen, tar hand om fordonet och riktar sig primärt till företag.

– Vi lägger upp ett schema där vi kommer ut och tvättar företagets bilar med in- och utvändig tvätt. Det är en automatiserad bilvård för företag.

I nuläget samarbetar företaget med diverse kommuner i landet. När det kommer till Skåne är det Kävlinge och Helsingborgs kommuner som Bringwash tecknat avtal med. Tanken är att utöka verksamheten i hela landet och kommande år expandera företaget.

– Målet är att öppna upp på femton enheter i Sverige. I Skåne kommer vi gå från att ha två partnersamarbeten till fyra i slutet på året. Vår tillväxtmodell bygger på en partnermodell, så att söka fler samarbeten är vad vi siktar på just nu. Vi planerar att sträcka oss utanför Sverige och etablerar oss i Danmark nästa år.

Julia Eriksson

Malmöföretaget Bringwash, som utvecklat en vattensnål biltvätt, planerar att ta in fyra miljoner i en kapitalrunda under sommaren. På samma […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Den i särklass svåraste frågan

    Stålkoncernen Areco har vuxit med lönsamhet genom pandemi och byggkris. De kommande fyra åren tänker ägaren Peter Areskog dubbla koncernens omsättning och bli störst i Norden inom byggplåtsprodukter. Men det är inte den svåraste frågan han funderar på.

  • Hon blir Krinovas nya vd

    Finanskvinnan Ulrika Hasselgren tillträder som ny vd för Krinova Incubator & Science Park i början av januari. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen.

  • Arjo rasar i dagens rapportflod

    Rapportsäsongen är i gång och börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal börjar strömma in. Bland dagens rapporter finns Arjo, Swedish Logistic Property och Hansa Biopharma.


  • Lundabolag i genombrottsaffär med Alfa Laval

    Lundabaserade EPFF säljer ett av sina patent till Alfa Laval. Affären innebär ett kommersiellt genombrott för bolagets teknologi.

  • Lundateknik för ellastbilar

    Lundabolaget Zemission vill lösa svårigheterna med elektrifiering av tunga lastbilar. I ett samarbete med fordonskomponenttillverkaren Alfdex i Landskrona förbereds serietillverkning av en komponent som ska öka räckvidden.

  • Klirr i kassan för Katam

    Ett år efter senaste nyemissionen har Katam Technologies fått in nytt kapital. Då skulle bolaget intensifiera försäljningen i Latinamerika av sin AI-tjänst för skogsbruk. Nu är planen en utvidgning till Sydostasien.

  • Ny runda ska ta Enjay till break even

    Det Malmöbaserade värmeväxlarföretaget Enjay är ute på en ny finansieringsrunda. Enligt planerna är det sista rundan innan bolaget når break even under 2025.

  • Elväg på Öresundsbron?

    Elonroad undersöker möjligheterna att bygga elväg på Öresundsbron. Det är innebörden av ny avsiktsförklaring tillsammans med Öresundsbron och Lunds universitet.

  • Klockan tickar för skånska utsläppsmål

    Utsläppen av växthusgaser i Skåne minskar, men det är långt kvar till uppsatta mål. Klimatarbetet hos de tio största utsläpparna av växthusgaser är direkt avgörande för Skånes 2030-mål. Se här vilka det är.

  • Näringslivstorskar på djupt vatten

    Skånska Hanö torskrevsförening vänder sig till näringslivet för att etablera artificiella torskrev. Initiativet har bland annat fått napp hos vindkraftsbolagen.

  • Sandberg donerar 100 Mkr

    Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning. 

  • 20 miljoner till Lejonkulans gäst

    Lundabolaget Saveggy stänger en emission som tillför bolaget cirka 20 miljoner kronor och nya tunga investerare.

  • Servettjätten köper kaffemuggsbolag

    Duni Group köper det australiensiska kaffemuggsbolaget Huskee. Syftet är att ytterligare stärka Dunis verksamhet inom matförpackningar.