tisdag 30 april 2024

inloggad som

Malmökonsulter går ihop och expanderar

Malmöbolaget B3 Third Base går ihop med B3 Nuway och bildar B3 Skilled, nu med 65 systemutvecklare. De har byggt ut kontoret vid Gustav Adolfs torg i Malmö med 100 kvadratmeter och har ambitionen att växa, uppger nya bolagets vd Fredrik Tingvall.

– Vi arbetar med kunder som är intresserade av den senaste tekniken och de nyaste möjligheterna. När de två bolagen nu går samman får vi större kraft och muskler för dem och kan samtidigt ge våra medarbetare de bästa förutsättningarna till intressanta och utvecklande uppdrag, säger Fredrik Tingvall.

Moderbolaget B3 Consulting Group med bas i Stockholm har identifierat södra Sverige som en stark marknad och fokuserar allt mer på Malmö. B3 Skilled har 65 mjukvaruutvecklare som jobbar med bland annat IOS, mobilutveckling, front end-utveckling och maskininlärning.

– Det känns väldigt spännande och roligt att lansera B3 Skilled på marknaden. Jag grundade Third Base för tio år sedan och innan dess bildade jag Nuway, som för ett och ett halvt år sedan förvärvades av B3 Consulting Group, säger Fredrik Tingvall, tidigare vd för båda bolagen och nu alltså vd för B3 Skilled.

B3 Consulting Groups har ytterligare två dotterbolag i södra Sverige: B3 Kodify och B3 Healthcare Consulting. Hela koncernen, som sysselsätter 650 personer i Sverige och Polen, hade förra året 850 miljoner kronor i nettoomsättning med ett resultat strax över 40 miljoner. Dotterbolagen B3 Nuway och B3 Third Base omsatte runt 100 miljoner kronor.

Elisabet Ottosson

Malmöbolaget B3 Third Base går ihop med B3 Nuway och bildar B3 Skilled, nu med 65 systemutvecklare. De har byggt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad