lördag 5 oktober 2024

inloggad som

Female Invest expanderar i Sverige

|  
|  

Köpenhamns nystartade företag och digitala investeringsguide Female Invest har efter en snabb tillväxt förra året nu internationella expansionsplaner. Under våren kommer fler brittiska kunder att tillkomma och därefter svenska och norska med tillhörande översättningar på guiderna. Bakgrunden är att danska kändisinvesterare som Jeppe Christiansen och Mia Wagner i december 2020 hjälpte till med det hittills största kapitaltillskottet på tio miljoner danska kronor.

– Vi börjar i Storbritannien eftersom det fortfarande finns en sämre investerarkultur för kvinnor där. Dessutom är det en större marknad och ingen språkbarriär. I Sverige och Norge behöver vi lokala partners för webbseminarier på de lokala språken, säger Camilla Cloetta Falkenberg, partner på Female Invest, till Rapidus.

Female Invests månatliga intäkter 2020 ökade med över 1200 procent och investeringsguiden har betalande medlemmar i 55 länder. 2020 fanns alla tre partnerna Emma Due Bitz, Anna-Sophie Hartvigsen och Camilla Cloetta Falkenberg med på Forbes lista över de mest inflytelserika personerna inom finans under 30 år. Dessutom vann Female Invest start up-tävlingen Cartier Women Initiative förra året, med en vinst på 100.000 amerikanska dollar

Syftet med Female Invest är att få bort ojämlikheten mellan könen när det kommer till investeringar.

– Vi riktar oss till kvinnor, men tio procent av de inblandade är faktiskt män. Kvinnor tjänar mindre än män och investerar mindre, det kan kvinnor kan göra något åt . I vårt rum är de mer synliga och inga frågor är dumma, säger Camilla Cloetta Falkenberg.

Tio procent av medlemmarna är redan idag från Sverige och Norge, men de ser nu innehållet på den engelska sidan. År 2020 ändrade Female Invest sin strategi till total digitalisering under coronakrisen och driver nu en rad webbinarier med experter och webbaserade guider för investerarmarknaden.

Female Invest bildades av de tre partnerna 2017 och blev ett heltidsföretag under 2019, med 17.000 danska kronor i vinst. Idag är de fem kvinnor anställda.

– Vi har precis anställt två nya och kommer att behöva anställa en hel del till under året, säger Camilla Cloetta Falkenberg.

Keld Broksø

Köpenhamns nystartade företag och digitala investeringsguide Female Invest har efter en snabb tillväxt förra året nu internationella expansionsplaner. Under våren […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så ska Enjay skala upp

    Dags för ett nytt avsnitt av vår podd, som numera är en vodd: Lejonkulan. I det nya avsnittet gästas vi […]