tisdag 28 maj 2024

inloggad som

PharmaLundensis har svårt att locka investerare

|  
|  

Det har gått trögt för PharmaLundensis med att få in kapital i de senaste emissionsrundorna. Men läkemedelsbolagets vd menar att de snart ska kunna få intäkter från annat håll.

Det lundabaserade bolaget utvecklar läkemedel mot kronisk trötthet och lungsjukdomen KOL. De har även tagit fram ett filter som kan rena läkemedelsutsläpp från bland annat sjukhus.

Den senaste emissionen som avslutades i januari tecknades endast till 27 procent, sammanlagt cirka 1,9 miljoner.

– Det är många utvecklingsbolag som har svårt att hitta riskkapital, speciellt när man varit igång några år. Men vi fick in tillräckligt med kapital för att kunna driva verksamheten ett bra tag. Speciellt som vi genomfört ett besparingsprogram, säger Staffan Skogvall, vd PharmaLundensis, till Rapidus.

Enligt ett pressmeddelande bedömer bolaget att dess befintliga kapital räcka till sex till nio månaders verksamhet. Staffan Skogvall menar dock att deras EcoFilter-projekt kommer att generera intäkter som i sin tur kan lösa den långsiktiga finansieringen för deras läkemedelsprojekt.

Mette Carlbom

Det har gått trögt för PharmaLundensis med att få in kapital i de senaste emissionsrundorna. Men läkemedelsbolagets vd menar att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Klockan tickar för Move by Bike

    I november i fjol hade Malmöbolaget Move By Bike förbrukat mer än hälften av sitt aktiekapital. Senast i juli måste situationen vara löst för att bolaget inte ska riskera konkurs. Och i dag på tisdagen lämnade vd Lisette Hallström sin post.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • Färdigbakade Krinova-bolag

    Får det vara vegansk fish and chips och sorbet? Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.