tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Fintechbolag byter styrelse inför notering

|  
|  ,

Fintechbolaget Plexian byter ut stora delar av styrelsen. Inför den planerade börsintroduktionen har Malmöbolaget, som bygger lojalitetslösningar och nu riktar in sig på kundlojalitetsprogram, nu också utlyst en nyemission på 15 miljoner kronor.

Ny ordförande blir Hans Pihl, tidigare vd i Deloitte, och Cecilia Wallersköld blir ny styrelseledamot. Även Sven Estwall, som har erfarenhet av betalningslösningar, sitter i styrelsen sedan ett år tillbaka.

– Skälet till att vi tar in nya personer i styrelsen är att vi har gått in i en ny fas, så vi kommer behöva en annan kompetens. Dels har vi en ny lansering som kommer i mars och sedan har vi också en notering som vi räknar med till innan sommaren, säger vd Staffan Mattsson.

Lanseringen är samarbetet med träningskedjan Fitness24Seven som Rapidus tidigare skrivit om. Plexian har dessutom inlett en finansieringsrunda på 15 miljoner som avslutas nu i februari inför den planerade lanseringen på Spotlight Stock Market. De har pågående förhandlingar med möjliga nya partners som de räknar med att kunna sjösätta i slutet av året.

Mette Carlbom

Fintechbolaget Plexian byter ut stora delar av styrelsen. Inför den planerade börsintroduktionen har Malmöbolaget, som bygger lojalitetslösningar och nu riktar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.