söndag 28 april 2024

inloggad som

Fintechbolag byter styrelse inför notering

|  
|  ,

Fintechbolaget Plexian byter ut stora delar av styrelsen. Inför den planerade börsintroduktionen har Malmöbolaget, som bygger lojalitetslösningar och nu riktar in sig på kundlojalitetsprogram, nu också utlyst en nyemission på 15 miljoner kronor.

Ny ordförande blir Hans Pihl, tidigare vd i Deloitte, och Cecilia Wallersköld blir ny styrelseledamot. Även Sven Estwall, som har erfarenhet av betalningslösningar, sitter i styrelsen sedan ett år tillbaka.

– Skälet till att vi tar in nya personer i styrelsen är att vi har gått in i en ny fas, så vi kommer behöva en annan kompetens. Dels har vi en ny lansering som kommer i mars och sedan har vi också en notering som vi räknar med till innan sommaren, säger vd Staffan Mattsson.

Lanseringen är samarbetet med träningskedjan Fitness24Seven som Rapidus tidigare skrivit om. Plexian har dessutom inlett en finansieringsrunda på 15 miljoner som avslutas nu i februari inför den planerade lanseringen på Spotlight Stock Market. De har pågående förhandlingar med möjliga nya partners som de räknar med att kunna sjösätta i slutet av året.

Mette Carlbom

Fintechbolaget Plexian byter ut stora delar av styrelsen. Inför den planerade börsintroduktionen har Malmöbolaget, som bygger lojalitetslösningar och nu riktar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.