måndag 20 maj 2024

inloggad som

Ny contentbyrå lanserar Malmömagasin

I slutet av november får Sydsvenskans prenumeranter en tjockare försändelse än vanligt. Den innehåller nämligen den nya tidningen Void Magazine.

– Void betyder tomrum på engelska, och vi tyckte att det var passande eftersom det funnits ett tomrum i regionen vad gäller liknande magasin, säger Tobias Valfridsson.

Han är medgrundare och vd på snabbväxande contentbyrån Engage Agency, som ligger bakom magasinet. Det riktar sig till Malmöbor som vill ta del av shopping, restaurangutbud och nöjesliv, ska nå ut till 367.000 potentiella läsare på papper och nätet. Samtidigt lanseras den digitala sajten där innehåll från tidningen publiceras tillsammans med information om aktuella händelser i regionen

– Vi riktar oss inte bara till de boende här nere, utan också till tillfälliga turister i Malmöområdet som vill ha en överblick och beskrivning av vad som är på gång. Vi tror att detta kan bli en win-win för besökare och lokala företag, säger Tobias Valfridsson.

Engage Agency drog i gång för knappt ett år sedan. Sedan de flyttade in i lokalerna vid Stortorget i Malmö har de skaffat nästan 150 kunder, främst större och mindre bolag inom industrisektorn.

– Vi märkte ett ökande behov bland små och stora företag av textproduktion och rörliga bilder för att kommunicera med sin målgrupp. Det är sällan marknadsavdelningen har resurser och möjlighet att göra detta, så där såg vi en chans att hjälpa till, säger medgrundare och byråchef Agnes Jarfjord.

Kerstin Weman Thornell

I slutet av november får Sydsvenskans prenumeranter en tjockare försändelse än vanligt. Den innehåller nämligen den nya tidningen Void Magazine. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.