söndag 29 september 2024

inloggad som

Lundastiftelse lanserar tjänst för hållbara entreprenörer

|  

Den Lundabaserade Entreprenörsstiftelsen har lanserat en webbaserad portal för entreprenörer som söker finansiering till olika typer av hållbarhetsprojekt.

Insamlingsstiftelsen för hållbart entreprenörskap, eller Entreprenörsstiftelsen som grundarna kallar den, är relativt nybildad och har i dagarna flyttat från Malmö till Ideon i Lund. Bakom stiftelsen står bland andra Torbjörn Friede, som har en bakgrund som affärsutvecklare inom stads- och landsbygdsutveckling på kommunal och regional nivå.

Syftet med stiftelsen är dels att försöka sprida budskap om hållbarhetsfrågor, dels att hjälpa till att finansiera olika hållbarhetsprojekt. Det sistnämnda hoppas de nu sätta fart på, med en ny digital tjänst.

– Det är väldigt traditionella och tidskrävande metoder som används när du söker pengar från stiftelser och det finns så många projekt som aldrig blir av på grund av resursbrist. Vi vill underlätta för hållbara affärsprojekt och skapa en nationell digital projektportal, säger stiftelsens ordförande Torbjörn Friede till Rapidus.

Han beskriver portalen som en ”dörröppnare” som möjliggör för andra stiftelser och finansiärer att förmedla sina medel till rätt sökande och projekt. Det är också så finansieringen går till – Entreprenörsstiftelsen fördelar inte några egna medel. Enligt Torbjörn Friede har stiftelsen med sig ett 20-tal intressenter vid sjösättningen av den webbaserade portalen.

Entreprenörsstiftelsen grundades 2017 av Torbjörn Friede tillsammans med IT-entreprenören Håkan Markeling, som varit vd för bolag som HSB Syd IT, Driftlab och RIIC.

Felicia Frithiof

Den Lundabaserade Entreprenörsstiftelsen har lanserat en webbaserad portal för entreprenörer som söker finansiering till olika typer av hållbarhetsprojekt. Insamlingsstiftelsen för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.