onsdag 15 maj 2024

inloggad som

BlockSettle reser kapital inför lansering

Malmöbolaget BlockSettle får in 13,6 miljoner kronor i riskkapital från i huvudsak privatpersoner. Bolaget har utvecklat sin teknik för handel med blockkedjetillgångar i nära två år och planerar att lansera sin tjänst till årsskiftet.

– Pengarna ska gå till att bygga ut verksamheten inför att vi går live och vår marknadslansering, säger medgrundare Scott Millar till Rapidus.

I dagsläget arbetar runt tio personer heltid med BlockSettle.

– Initialt kommer vi anställa tre, fyra personer i Malmö. Sen kommer det gå fort. Vi måste bygga ut vår kundtjänst och få kompetent folk till den, samt få ett antal seniora medarbetare som kan bygga team, säger Scott Millar.

Malmöbolaget har utvecklat ett nyckelhanteringssystem för blockkedjetillgångar. Principen med blockkedjan, som används i exempelvis kryptovalutan Bitcoin, gör det möjligt att validera avsändaren och genomföra transaktioner utan att använda någon traditionell bank eller annan tredje part.

Blocksettle har även tagit fram en marknadsplats som möjliggör handel med traditionella och virtuella valutor. BlockSettles teknik kommer även möjliggöra transferering av aktier i onoterade bolag.

Grundare Albert Janson och Scott Millar är tillsammans majoritetsägare. Millar har tidigare arbetat på Northzone-backade Cryex i Stockholm som utvecklar en marknadsplats för valutahandel. Efter årsskiftet flyttar BlockSettle till nya lokaler i centrala Malmö.

Emily Binks

Malmöbolaget BlockSettle får in 13,6 miljoner kronor i riskkapital från i huvudsak privatpersoner. Bolaget har utvecklat sin teknik för handel […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.