lördag 15 juni 2024

inloggad som

Danskt IT-rekryteringsbolag gör skånsk inbrytning

Danska konsult- och rekryteringsbolaget Capax Recruitment har öppnat ett kontor i Limhamn i Malmö. Det är Capax första kontor utanför Köpenhamn och förhoppningen är skaffa sig ett starkt fotfäste i Sverige.

Danska Capax Recruitment grundades 2010 och är ett oberoende dotterbolag till Mediehuset Ingeniøren, som i sin tur ägs i sin helhet av Ingenjørsforeningen IDA.

– Inriktningen är IT-expertis och ingenjörer, och vi såg att det finns en tydlig efterfrågan på den typen av rekryteringar även i Sverige, säger Anna Svedberg, operativ chef på Capax i Sverige.

Den svenska grenen ska rekrytera till svenska företag och redan nu har bolaget kunder i Skåne, uppger Anna Svedberg utan att vilja nämna några namn. Nu ligger bolagets fokus på att hitta fler kunder och etablera sig i Sydsverige till att börja med, för att sedan få fotfäste i hela Sverige.

Ännu finns inga konkreta planer på att hitta svenska delägare men Anna Svedberg utesluter inte att Capax kommer bli del av ett svensk ingenjörsnätverk, likt IDA i Danmark.

Capax Recruitment har sedan starten växt stadigt i Danmark. 2016 hade bolaget en bruttointäkt på 7,7 miljoner danska kronor och gjorde en vinst på 1,3 miljoner.

Emiliano Strauss

Danska konsult- och rekryteringsbolaget Capax Recruitment har öppnat ett kontor i Limhamn i Malmö. Det är Capax första kontor utanför […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Recept mot matsvinn i Lejonkulan

    Varje år orsakas matsvinn för mer än 100 miljarder dollar av temperaturavvikelser i transportkedjan av kylda och frysta livsmedel. Startupen […]


  • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

    Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

  • Precise toppvärvar från Lime

    Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

  • Great IT på förvärvsjakt

    Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • De tar bank-ID ut i världen

    Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

  • Fler blommor i skånska vägkanter

    Projektet Hela Sverige Blommar, organiserat av den anrika organisationen Hushållssällskapet, ska odla fler blommor än någonsin i Skåne. En trio skånska banker är de senaste att ansluta sig till projektet.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

    Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden. 

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.