fredag 17 maj 2024

inloggad som

Danskt IT-rekryteringsbolag gör skånsk inbrytning

Danska konsult- och rekryteringsbolaget Capax Recruitment har öppnat ett kontor i Limhamn i Malmö. Det är Capax första kontor utanför Köpenhamn och förhoppningen är skaffa sig ett starkt fotfäste i Sverige.

Danska Capax Recruitment grundades 2010 och är ett oberoende dotterbolag till Mediehuset Ingeniøren, som i sin tur ägs i sin helhet av Ingenjørsforeningen IDA.

– Inriktningen är IT-expertis och ingenjörer, och vi såg att det finns en tydlig efterfrågan på den typen av rekryteringar även i Sverige, säger Anna Svedberg, operativ chef på Capax i Sverige.

Den svenska grenen ska rekrytera till svenska företag och redan nu har bolaget kunder i Skåne, uppger Anna Svedberg utan att vilja nämna några namn. Nu ligger bolagets fokus på att hitta fler kunder och etablera sig i Sydsverige till att börja med, för att sedan få fotfäste i hela Sverige.

Ännu finns inga konkreta planer på att hitta svenska delägare men Anna Svedberg utesluter inte att Capax kommer bli del av ett svensk ingenjörsnätverk, likt IDA i Danmark.

Capax Recruitment har sedan starten växt stadigt i Danmark. 2016 hade bolaget en bruttointäkt på 7,7 miljoner danska kronor och gjorde en vinst på 1,3 miljoner.

Emiliano Strauss

Danska konsult- och rekryteringsbolaget Capax Recruitment har öppnat ett kontor i Limhamn i Malmö. Det är Capax första kontor utanför […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad