fredag 18 oktober 2024

inloggad som

Hajpat danskt uppstartsbolag läggs på is

Med sin idé för delningsekonomi inom matlagning har danska Cook With a Local blivit vida omskrivet de senaste åren. Nu har det hyllade uppstartsbolaget monterats ned i det tysta.

Tanken bakom Cook With a Local var att turister eller affärsresenärer skulle betala för en lokal middag lagad av privatpersoner, eventuellt i form av en matlagningskurs, istället för att äta på restaurang. Upplägget har tydliga paralleller till Airbnb, där privatpersoner hyr ut rum eller hela bostäder för övernattning, och Uber, där privatpersoner agerar chaufförer i sina privata bilar.

Cook With a Local är med i ”Start Up Guide Copenhagen” som utkom vid årsskiftet och har i den danska pressen kallats ”en av de nya stjärnorna på startuphimlen”. Bolaget har även figurerat i en rad entreprenörskapstävlingar, bland annat som finalist i Venture Cup Danmark.

Nu är hemsidan, cookwithalocal.net, nere. Det går inte heller att boka måltider via mobilappen.

– Vi har inte helt stängt ner än, det är en massa saker som ska tas till vara. Hemsidan var det ingen som bjöd på, säger vd Christopher Paul Pilgrim.

Rapidus har utan framgång försökt nå hans kompanjon Inger Gislesen, som numera bor i Norge. Med som engagerad och 15-procentig ägare i Cook With a Local fanns även den svenska utvecklaren Karl Johan Ode.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Med sin idé för delningsekonomi inom matlagning har danska Cook With a Local blivit vida omskrivet de senaste åren. Nu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Den i särklass svåraste frågan

    Stålkoncernen Areco har vuxit med lönsamhet genom pandemi och byggkris. De kommande fyra åren tänker ägaren Peter Areskog dubbla koncernens omsättning och bli störst i Norden inom byggplåtsprodukter. Men det är inte den svåraste frågan han funderar på.

  • Hon blir Krinovas nya vd

    Finanskvinnan Ulrika Hasselgren tillträder som ny vd för Krinova Incubator & Science Park i början av januari. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen.

  • Arjo rasar i dagens rapportflod

    Rapportsäsongen är i gång och börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal börjar strömma in. Bland dagens rapporter finns Arjo, Swedish Logistic Property och Hansa Biopharma.


  • Kronofogden utreder Tretton37

    För drygt en månad sedan kunde Rapidus avslöja krisen i det en gång så framgångsrika IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund. Nu utreds bolaget av Kronofogden för en obetald skatteskuld – och klockan tickar.

  • Tufft läge för Crunchfish

    Finanserna är fortsatt pressade i Malmöbaserade Crunchfish. Bolaget tar nu in mer pengar från ägarna, men det står redan klart att rundan inte kommer att bli fulltecknad.

  • Så ska hon ska vända Qvickly

    Att äga kundernas fakturor kan bli en dyrköpt historia. Det fick Malmöbolaget som tidigare hette Billmate erfara med tunga kreditförluster. Lena Martini fick för några år sedan uppdraget att täppa till hålen i det sjunkande skeppet. Så här har hon gjort.

  • Limes tyska uppköp bär frukt – till slut

    2021 köpte CRM-bolaget Lime Technologies upp det tyska SaaS-bolaget Userlike, numera Lime Connect. Men det är först nu som uppköpet resulterat i en ny produkt.

  • Solid X tecknar mångmiljonavtal med CSN

    IT-konsultbolaget Solid X i Malmö har tecknat ett ramavtal med Centrala Studiestödsnämnden (CSN), med potential att lyfta omsättningen rejält. Vd Filip Alexanderson ser en ökning i tillväxttakten.

  • Solid X ökar omsättningen

    Solid X ökar omsättningen och förbättrar ebitda-resultatet i det brutna räkenskapsårets första kvartal. Men det är en lång bit kvar till IT-konsultbolagets miljardmål.

  • Acke Salem startar nytt

    Det gamla uttrycket många järn i elden stämmer väl in på Acke Salem. Nu drar han igång ytterligare ett mjukvarubolag. I oktober väntar en skånsk roadtrip för att locka investerare till det nya bolaget.

  • Ester väljer Lund som bas för expansion

    Större kundtjänstavdelningar kan jobba betydligt effektivare med bättre verktyg. Det är mottot för det estniska bolaget Feelingstream som utvecklar AI-analys av kundsamtal. Lund har blivit navet för en nordisk expansion.

  • Tord Wingren ser ljuset för Brainlit

    Bluetooth-uppfinnaren Tord Wingren har ett mål – att hans bolag Brainlit ska få sitt genombrott innan han går i pension. Nu får han hjälp av pengar från en amerikansk fond.

  • Tretton37 räddat i elfte timmen

    IT-konsultbolaget Tretton37 var i somras två bankdagar från konkurs. I en intervju med Rapidus berättar grundaren Deniz Yildirim om bakgrunden till att hela styrelsen hoppat av och hur han tänker rädda det tidigare så framgångsrika bolaget från Lund.