tisdag 30 april 2024

inloggad som

Midnight Hub får tung uppbackning från Volito-sfären

Malmöbaserade Midnight Hub får in ett systerbolag till industri- och fastighetskoncernen Volito som ny delägare. Midnight Hub har fortfarande ett års arbete kvar innan de släpper sitt första spel, men kan nu börja planera för nästa.

Midnight Hub planerar att lansera Lake Ridden nästa höst, i första hand för PC. Spelet kretsar kring en 13-årig flicka, vars syster försvunnit i skogen under mystiska omständigheter.

Bolaget bildades så sent som i vintras av tre veteraner från Tarsier Studios,Paradox Interactive och Mojang. Hittills har trion bekostat utvecklingen med egna medel och lån från Almi och Henrik Johansson, en av två grundare till det framgångsrika spelbolaget Mediocre i Malmö.

Sara Casén, en av Midnight Hubs tre grundare, vill inte säga hur mycket investeringen från familjen Granlunds företagsgrupp gäller.

Sara_casén– Men den innebär att vi kan titta framåt. Lake Ridden kommer bara vara det första av många spel från Midnight Hub, säger hon till Rapidus.

Även efter emissionen kommer de tre grundarna Sara Casén, Erik Nilsson och Johan Bernhardsson vara majoritetsägare till bolaget. Midnight Hub har i dag sex anställa och ska inom kort växa till åtta.

Investeringen sker genom Pamtrima Aviation, ett systerborbolag till Volito-koncernen under ägarbolaget AB Axel Granlund. Ulf Liljedahl, vd för Volito-koncernen, vill inte heller han gå in på några detaljer om emissionen.

Blir det fler investeringar i spelbranschen för Volito-sfären framöver?

ulf_liljedahl– Det vill jag inte spekulera i nu. Vi tycker det här är ett fint bolag och ser det som en intressant investering, säger Ulf Liljedahl till Rapidus.

Efter att ha avvecklat verksamheten inom flygleasing är Volito-koncernen i dag aktiv som ägare till en handfull industribolag, stora aktieposter i Peab och Bulten samt ett fastighetsbestånd i Malmöområdet värderat till 2,5 miljarder i senaste årsredovisningen. Utöver Volito har AB Axel Granlund en majoritetspost i miljöteknikbolaget Ekobalans Fenix i Lund.

Erik Olausson

Malmöbaserade Midnight Hub får in ett systerbolag till industri- och fastighetskoncernen Volito som ny delägare. Midnight Hub har fortfarande ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.