söndag 19 maj 2024

inloggad som

Tingsrätten ska höra GetAccept

|  , ,
|  

Malmö tingsrätt har beslutat att GetAccept, med ordföranden Mathias Thulin, ska höras i målet om stöld av företagshemligheter.

Apsis har ju som Rapidus rapporterat stämt både GetAccept och Mathias Thulin för stöld av företagshemligheter. Målet har varit att förbjuda Thulin och GetAccept, som han startat vid sidan av sin anställning som vd för Apsis dotterbolag ProspectEye, att använda Apsis företagshemligheter. 

Först avslog tingsrätten Apsis begäran, med motiveringen att Apsis hade ställt för liten säkerhet för den skada som Thulin och GetAccept kan åsamkas. Detta belopp har nu höjts från en halv miljon kronor till fem. Kravet att tingsrätten skulle fatta beslut utan att höra Mathias Thulin avslogs i går, vilket innebär att tingsrätten ger Mathias Thulin och GetAccept två veckor på sig att svara på anklagelserna som riktas mot dem. 

Apsis påstår att GetAccepts offerttjänst är en kopia av en affärsidé som låg i ProspectEyes verksamhet, när bolaget köptes av Apsis. 

Jennie Lorentsson

Malmö tingsrätt har beslutat att GetAccept, med ordföranden Mathias Thulin, ska höras i målet om stöld av företagshemligheter. Apsis har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]