lördag 28 september 2024

inloggad som

Mazilygrundare lanserar dejtingapp

Olle Morin, medgrundare av Mincbolaget Mazily, och Viggo Cavling, som bland annat varit chefredaktör för tidningen Resumé, lanserar en dejtingapp med videopresentation.

Liksom med den populära dejtingappen Tinder kan singlar i Himynameis visa intresse för andra singlar som befinner sig geografiskt nära, men med skillnaden att de istället för foton laddar upp fem sekunder korta videoklipp där de säger sitt namn.

Olle_Morin2– Första tiden är en verifikation för att se om konceptet fungerar i Sverige, vi har satt tre månader som testperiod. Funkar det så vill vi satsa stort och utmana andra dejtingappar och hemsidor. Himynameis målsättning är global, men vi börjar i Sverige, säger medgrundaren Olle Morin till Rapidus.

Övriga grundare av Hi Group, bolaget bakom appen, är Rickard Grönkvist och Ludvig Lindström, som även är vd. Almi Invest, huvudägarna Ludvig Lindström och Olle Morin har gått in med kapital.

Appen lanseras i februari och finns initialt endast tillgänglig för Apples iOS.

– Viggo är inkopplad kring marknad och press och kommer dra i sina trådar samt ansvara för olika marknadsföringsaktiviteter, säger Olle Morin.

Emily Binks

Olle Morin, medgrundare av Mincbolaget Mazily, och Viggo Cavling, som bland annat varit chefredaktör för tidningen Resumé, lanserar en dejtingapp […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.


  • Solid X ökar omsättningen

    Solid X ökar omsättningen och förbättrar ebitda-resultatet i det brutna räkenskapsårets första kvartal. Men det är en lång bit kvar till IT-konsultbolagets miljardmål.

  • Acke Salem startar nytt

    Det gamla uttrycket många järn i elden stämmer väl in på Acke Salem. Nu drar han igång ytterligare ett mjukvarubolag. I oktober väntar en skånsk roadtrip för att locka investerare till det nya bolaget.

  • Tipsa oss!

    Vi på Rapidus brinner för det skånska näringslivet. Vi vill ge dig en heltäckande bevakning av det som händer i vår region. Men vi kan inte veta allt. Tipsa oss!

  • Ester väljer Lund som bas för expansion

    Större kundtjänstavdelningar kan jobba betydligt effektivare med bättre verktyg. Det är mottot för det estniska bolaget Feelingstream som utvecklar AI-analys av kundsamtal. Lund har blivit navet för en nordisk expansion.

  • Tord Wingren ser ljuset för Brainlit

    Bluetooth-uppfinnaren Tord Wingren har ett mål – att hans bolag Brainlit ska få sitt genombrott innan han går i pension. Nu får han hjälp av pengar från en amerikansk fond.

  • Tretton37 räddat i elfte timmen

    IT-konsultbolaget Tretton37 var i somras två bankdagar från konkurs. I en intervju med Rapidus berättar grundaren Deniz Yildirim om bakgrunden till att hela styrelsen hoppat av och hur han tänker rädda det tidigare så framgångsrika bolaget från Lund.

  • Skånsk startup backas av namnkunniga investerare

    Saas-bolaget Squidler i Malmö har säkrat en ängelfinansiering med kända skånska namn bland änglarna. Målet är att bli ledande inom kvalitetssäkring av webbplatser med hjälp av autonom testteknik.

  • Kris i Tretton37 – hela styrelsen har lämnat

    Det ser illa ut för IT-konsultbolaget Tretton37 i Lund. Hela styrelsen har lämnat bolaget under sommaren samtidigt som kapitalbehovet är skriande. Ensam kvar på skutan sitter grundaren Deniz Yildirim.

  • Diamir-grundarna startar nytt

    Förra året såldes IT-konsultbolaget Diamir Consulting till konsultjätten Omegapoint. Nu startar Diamir-grundarna ett helt nytt nischbolag. Nu startar jakten på talanger att anställa.

  • Ung börs-vd med miljardmål

    Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.