söndag 6 oktober 2024

inloggad som

Nytt fondbolag tar plats i Skåne

Hedgefondbolaget Atlant Fonder ökar sin närvaro i Skåne. Bolaget startar både ett nytt fondbolag med säte i Ystad, samtidigt som man tillsätter en försäljningschef för södra Sverige.

Atlant Fonder har huvudkontor i Stockholm med tio anställda, men grundaren Anders Kullberg finns i Ystad där han förvaltar bolagets fonder. Det nystartade bolaget Pacific Fonder inleder sin verksamhet i höst och kommer till en början att ha en handfull anställda. Fokus kommer att ligga på förvaltning av aktie- och räntefonder, uppger vd:n för Pacific Fonder Michael Ekelund, som även blir försäljningschef för Atlant i södra Sverige.

michael_ekelund– Mycket av den skånska satsningen är för att Anders Kullberg verkar från Ystad och han känner att han vill göra en satsning här nere. Det är väldigt mycket av den här branschen som är fokuserat till Stockholm och det kan vara klokt och kul att sätta Skåne på kartan också, säger Michael Ekelund till Rapidus.

Atlant Fonder har fem fonder i nuläget, men ambitionen är att addera ytterligare ett par stycken under 2015 och 2016 och minst en inom nya Pacific Fonder.

Ekelund vill inte avslöja vilken typ av fonder det blir, men både Atlant och Pacifics fonder riktar sig mot såväl institutionella investerare som småsparare.

Pacific Fonder ägs till största del av Atlant Fonder, övriga ägare är Michael Ekelund, Anders Kullberg samt styrelsemedlemmar. Ekelund var tidigare produktområdeschef på Sparbanken Öresund. Atlant Fonder har ungefär fem miljarder kronor i förvaltat kapital.

Emily Binks

Hedgefondbolaget Atlant Fonder ökar sin närvaro i Skåne. Bolaget startar både ett nytt fondbolag med säte i Ystad, samtidigt som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så ska Enjay skala upp

    Dags för ett nytt avsnitt av vår podd, som numera är en vodd: Lejonkulan. I det nya avsnittet gästas vi […]