tisdag 1 oktober 2024

inloggad som

Medeon letar ny vd

|  
|  

Ulf G Andersson har sagt upp sig efter tio år som vd för Medeon Science Park i Malmö. Han lämnar över stafettpinnen just som Medeon står i begrepp att trappa upp med ännu fler life science-bolag och expandera med 50 000 kvadratmeter.

– Jag tyckte det var lagom att lämna över till en ny vd som kan driva den stora satsningen på Health Innovation District i Malmö. Det är ett bra läge för mig att ta det lugnare nu när jag kryssat av de saker jag föresatt mig att driva för Medeon, säger Ulf G Andersson, som inte utesluter att ta mindre uppdrag för olika organisationer framöver.

Han har varit med och drivit en utbyggnad av Medeons kontors- och laboratorieytor, upprättat utrustade laboratorier som är öppna för företag att hyra, och expanderat Medeons och Medeonbolagens externa samverkan med andra life science-aktörer. Några exempel är initiativen Diabetes Samverkan Sverige, Nanomedicine North och Pharma Development Group.

Företaget Medeon ägs av Malmö kommun och Wihlborgs Fastigheter. Syftet med verksamheten är förbättra förutsättningarna för näringsverksamhet inom life science i Malmö genom att erbjuda lokaler i ett forskningsparkskoncept. Arwin Sohrabi, Medeons styrelseordförande och vice ordförande i Malmö stads stadsbyggnadsnämnd, talar väl om Ulf G Andersson.

– Ulfs insats under hans tio år som vd har varit ovärderlig för att göra Medeon till vad det är i dag. Han är välprofilerad inom life science-kretsar och har lyft fram Medeon som en viktig science park. Siffrorna talar sitt tydliga språk, omsättningen för de största Medeonbolagen har växt till nära 4 miljarder kronor vilket gör Medeon till en av de största svenska science-parkerna. För tio år sedan var vi inte ens i närheten, säger han och fortsätter:

– Och en av våra största hyresgäster, Rubin Medical, började här som litet bolag och flyttade sedan från Medeon men har nu återvänt. Det är ett kvitto på vad Ulf åstadkommit, Medeon är attraktivt för både små och stora bolag.

Ulf G Andersson lämnar sin position i början av november och processen att rekrytera en ny vd är påbörjad.

– Vi har en hel del mycket kompetenta kandidater. Det är kul att Medeon är ett så starkt varumärke som kan attrahera så många personer med lång och relevant erfarenhet, vilket också är Ulfs förtjänst. Och vi har ambitiösa planer. Den nya vd:n förväntas uppfylla Medeons vision, att upprätta ett Health Innovation District i hjärtat av Malmö, ett geografiskt område där hälsorelaterade aktörer samlas med Medeon som nav. I samband med detta möjliggör Malmö stad en expansion av Medeon med 50 000 kvadratmeter.

Elisabet Ottosson

Ulf G Andersson har sagt upp sig efter tio år som vd för Medeon Science Park i Malmö. Han lämnar över stafettpinnen just som Medeon står i begrepp att trappa upp med ännu fler life science-bolag och expandera med 50 000 kvadratmeter.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad