torsdag 20 juni 2024

inloggad som

Lyft för Joel Eklunds sportföretag

USWE Sports som säljer sportryggsäckar gick över 100 Mkr i försäljning under det brutna räkenskapsåret. Även lönsamheten förbättras snabbt.

Kassan var tom i USWE Sports tidigare i våras. Då fick huvudägaren, Malmöprofilen Joel Eklund från Tepe och Hövding, gå in med ett brygglån till dess att en nyemission kunde föras i hamn.

Bland garanterna fanns kända investerare som Sten K Johnsons arvtagare i Tibia Invest, Martin Grens Grenspecialisten samt styrelseproffset Kerstin Lindell.

På torsdagen presenterade bolaget sitt bokslut för det brutna räkenskapsåret 2023-2024. Där framgår att försäljningen ökade med 20 procent och bröt igenom hundramiljonersvallen med 113 Mkr. Resultatet på EBITDA-nivå var positivit med 1,3 Mkr medan resultat före skat blev ett minus på 8,2 Mkr. Det var dock en rejäl förbättring jämfört med föregående periods förlust på 21 Mkr.

”Pandemins efterdyningar innebar stor lageruppbyggnad och kraftigt reducerade inköp för distributörer och återförsäljare. Att dessa kanaler nu växer är ett välkommet trendbrott. Som vi tidigare har kommunicerat förväntar vi oss att distributörernas inköpsmönster återgår till ett normaliserat tillstånd under 2024 och 2025”, skriver vd Jacob Westerberg i rapporten.

Han fortsätter:

”De finansiella målen presenterades under april 2024. Målsättningen är att uppnå en omsättning om 200 MSEK samt en EBITDA-marginal överstigande 10% under räkenskapsåret 2026/2027. Efter företrädesemissionen i april har vi den finansiella positionen att nå våra mål och jag ser med tillförsikt fram emot att leda bolaget dit.”

Gunnar Wrede

USWE Sports som säljer sportryggsäckar gick över 100 Mkr i försäljning under det brutna räkenskapsåret. Även lönsamheten förbättras snabbt.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]


 • Efter miljardförsäljningen: Det ska Bergendahls göra med pengarna

  Kassan blir välfylld när Bergendahls i Hässleholm säljer Citygross till livsmedelsjätten Axfood för 2 miljarder kronor. Vd Lars Ljungälv berättar för Rapidus vad han tänker använda pengarna till.

 • Ny vd för Malmö Citysamverkan

  Eva Loubani blir ny vd i Malmö Citysamverkan i mitten av juli. Hon kommer närmast från bemanningsjätten Randstad och utlovar nya samverkansmodeller.

 • Pej blickar utanför Skandinavien

  Tre Malmöbaserade tillväxtbolag slåss om marknaden för kassa- och beställningssystem till krogbranschen. Kassacentralen, med sin niosiffriga omsättning i Sverige, leder med marginal vilket får utmanarna att blicka utomlands.

 • Kapitalbrist i sportryggsäckar

  USWE Sports flaggar för en nyemission på 28 Mkr i baksmällan efter den utomhusboom som pandemin gav upphov till. Bland garanterna finns gräddan av Skånes investerare.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.

 • Boozt fortsätter växa

  E-handelsbolaget Boozt var utropstecknet i torsdagens rapportflod som också innehöll Mildef, Inwido, Rugvista och USWE Sports.

 • Extra: Hövding ansöker om konkurs

  Styrelsen i Hövding Sverige AB har beslutat att ansöka om att försätta bolaget i konkurs. Konkursansökan lämnades in idag den 21 december 2023 till Malmö tingsrätt.

 • Hövdings verkliga dödsdom

  Säljstoppet för Hövding är allvarligt, men överklagningsbart. Den verkliga dödsdomen är att bolaget åläggs att återkalla alla Hövding 3 från slutkunder – som lär resa krav på att få pengarna tillbaka.

 • Gängkriminalitet dämpar exporten

  Skjutningar och koranbränningar börjar få en negativ påverkan på svensk export. Det framgår av en undersökning av Exportkreditnämnden gjort.

 • Hövding sätter emot

  Cykelhjälmsföretaget Hövding motsätter sig konsumentverket säljförbud med en utredning som visar att krockkudde-kragen uppfyller gällande säkerhetskrav.