torsdag 20 juni 2024

inloggad som

Ny vd för Malmö Citysamverkan

Eva Loubani blir ny vd i Malmö Citysamverkan i mitten av juli. Hon kommer närmast från bemanningsjätten Randstad och utlovar nya samverkansmodeller.

Rollen som vd för Malmö Citysamverkan innebär att samarbeta med såväl näringsidkare och Malmö stad som en rad andra aktörer med engagemang i Malmös stadskärna. Eva Loubani tillträder som vd den 22 juli.

– Malmö Citysamverkan har en tydlig vision, Malmö City, för alla att älska och återuppleva, som jag ska efterleva. Sedan har jag personligen flera ambitioner, bland annat om att hitta nya samverkansmodeller. Vilka de är och vad jag mer vill göra får jag berätta om när jag är på plats, säger hon.

Eva Loubani har erfarenhet från business-to-business där hon bland annat arbetat med avtal, varumärkesbyggande samt mångfald, inkludering och jämlikhet på arbetsmarknaden. Hon kommer närmast från rollen som försäljningschef på bemanningsbolaget Randstad.

– I rollen har jag bland annat skapat arbetsformer inom näringslivet med de tjänster som Randstad erbjuder och jag har även jobbat med inkludering på arbetsmarknaden utifrån ett näringslivsperspektiv, så jag tror att jag har mycket att bidra med i rollen som vd på Malmö Citysamverkan.

Avgående vd Pia Sandin har styrt Malmö Citysamverkan i nästan 19 år. Enligt henne själv var det dags att lämna över rodret till någon annan.

– Det här beslutet har växt fram under lång tid. Jag har tio år kvar till pensionen och känner att jag vill testa något annat fram tills dess. Jag har fått propåer om både anställning och konsultuppdrag, vilket känns jättespännande. Jag har ju 19 års erfarenhet av rollen som vd för citysamverkan, som bland annat handlar om stads- och platsutveckling och marknadsföring. Den samlade kompetensen vill jag dra nytta av, säger Pia Sandin.

Mest stolt är hon över att ha utvecklat Malmö Citysamverkan till en stabil organisation.

– Den har utvecklats ordentligt. Organisationen är mycket mer ekonomiskt stabil nu och jag upplever den som en självklar part när man tittar på Malmös stadskärna. Det är naturligt att samverka helt enkelt. Jag är också stolt över att vi fick det gemensamma presentkortet, som många butiker är anslutna till, på plats. Eftersom vi är en medlemsorganisation ger det både stabilitet och trygghet.

Martin Linderoth

Eva Loubani blir ny vd i Malmö Citysamverkan i mitten av juli. Hon kommer närmast från bemanningsjätten Randstad och utlovar nya samverkansmodeller.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]