fredag 24 maj 2024

inloggad som

“Målet var att bli ekonomiskt oberoende”

|  

Olle Landin är en av skaparna bakom det populära mobilspelet Quizkampen, som drog in mer än 100 miljoner i vinst innan det såldes. Nu släpper han ett nytt spel och gästar veckans Lejonkulan.

Quizkampen blev en succé och det var precis vad skaparna av spelet avsåg. De valde att skapa ett spel som var tillräckligt brett för att tilltala många användare i flera åldersgrupper.

– När vi sålde Quizkampen 2017 hade vi 100 miljoner användare. Då fick vi ett erbjudande som vi inte kunde säga nej till. Och det var ett uttalat mål mellan oss grundare att vi skulle bli ekonomiskt oberoende, säger Olle Landin till Jan Dahlqvist när han gästar podden Lejonkulan.

Precis som Quizkampen är tanken med det nya spelet, Jordglobe, att spelaren både ska ha kul och samtidigt öka sin allmänbildning. Jordglobe är centrerat runt geografi och testar spelarens kunskaper till exempel med blindkartor.

– Det kombinerar trivia och geografi. Man kan tänka litegrann som På Spåret, fast i en app, säger Olle Landin.

I avsnittet berättar Olle Landin om resan med Quizkampen, hur spelindustrin fungerar och vilka utmaningar en spelutvecklare står inför.

Glöm inte att följa Lejonkulan på Spotify och Apple Podcaster.
Kolla även in podden Spelskaparna som drivs av Olle Landin.

Olle Landin är en av skaparna bakom det populära mobilspelet Quizkampen, som drog in mer än 100 miljoner i vinst innan det såldes. Nu släpper han ett nytt spel och gästar veckans Lejonkulan.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Sportbetting blev träpaneler

  Att ett tvillingpar som ägnat sig åt sportbetting skulle satsa på akustiska träpaneler var en högoddsare. Men det blev en succé och bolaget Wood on Wall i Helsingborg hoppas nå 100 Mkr i försäljning inom bara några år.

 • Freedrum ur takt igen

  Malmöbolaget Freedrum Studios har fått en ansökan om företagsrekonstruktion godkänd i tingsrätten. Det är inte första gången bolaget är i ekonomisk knipa.


 • Mobilspel i Lejonkulan

  Två av grundarna bakom succén Quizkampen släpper nu ett nytt mobilspel: Jordglobe. Idén är, precis som med Quizkampen, att skapa […]