måndag 29 april 2024

inloggad som

“Målet var att bli ekonomiskt oberoende”

|  

Olle Landin är en av skaparna bakom det populära mobilspelet Quizkampen, som drog in mer än 100 miljoner i vinst innan det såldes. Nu släpper han ett nytt spel och gästar veckans Lejonkulan.

Quizkampen blev en succé och det var precis vad skaparna av spelet avsåg. De valde att skapa ett spel som var tillräckligt brett för att tilltala många användare i flera åldersgrupper.

– När vi sålde Quizkampen 2017 hade vi 100 miljoner användare. Då fick vi ett erbjudande som vi inte kunde säga nej till. Och det var ett uttalat mål mellan oss grundare att vi skulle bli ekonomiskt oberoende, säger Olle Landin till Jan Dahlqvist när han gästar podden Lejonkulan.

Precis som Quizkampen är tanken med det nya spelet, Jordglobe, att spelaren både ska ha kul och samtidigt öka sin allmänbildning. Jordglobe är centrerat runt geografi och testar spelarens kunskaper till exempel med blindkartor.

– Det kombinerar trivia och geografi. Man kan tänka litegrann som På Spåret, fast i en app, säger Olle Landin.

I avsnittet berättar Olle Landin om resan med Quizkampen, hur spelindustrin fungerar och vilka utmaningar en spelutvecklare står inför.

Glöm inte att följa Lejonkulan på Spotify och Apple Podcaster.
Kolla även in podden Spelskaparna som drivs av Olle Landin.

Olle Landin är en av skaparna bakom det populära mobilspelet Quizkampen, som drog in mer än 100 miljoner i vinst innan det såldes. Nu släpper han ett nytt spel och gästar veckans Lejonkulan.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.


  • Mobilspel i Lejonkulan

    Två av grundarna bakom succén Quizkampen släpper nu ett nytt mobilspel: Jordglobe. Idén är, precis som med Quizkampen, att skapa […]