fredag 12 april 2024

inloggad som

Sportscom avbryter satsningen

|  
|  

Helsingborgsbolaget Sportscom skulle utmana Radiosporten med livesända radioreferat från stora ligor. Men precis före fotbollspremiären drar man ur sladden.

“Vi har tyvärr fattat det svåra beslutet att med omedelbar verkan avsluta Sportscom för att noggrant utvärdera eventuella framtida möjligheter för vår plattform. Från och med den 26 mars kommer våra sändningar att upphöra, och appen kommer inte längre att vara tillgänglig i App Store eller Google Play”, skriver Sportscom till sina kunder.

Rapidus har tidigare berättat om Sportscom, som tagit in riskkapital från bland andra Storytelgrundaren Jonas Tellander, och satsningen på livesänd sport i mobilen. Bolagets vd Ola Heffler gästade även Lejonkulan i våras.

Ola Heffler är veteran från TV4 och grundade bolaget tillsammans med Peder Rotkirch och Katarina Koritz, som har erfarenhet från Fotbollskanalen, Aftonbladet och Viasat Sport. Trion är alltjämt huvudägare i bolaget.

– Det är extremt tråkigt. Vi hade full fart framåt in i det sista, men den finansiella marknaden är som den är i dag, säger Ola Heffler till Rapidus. 

Sportscom körde igång i höstas och har sänt fotboll från Premier League och ishockey från SHL. Nu skulle man addera det stora dragplåstret: allsvensk fotboll. Men i går på eftermiddagen, bara några dagar före den allsvenska premiären, fick abonnenterna det trista beskedet.

“Det är med tunga hjärtan vi meddelar att på grund av rådande investeringsklimat, och trots hårt arbete, har vi inte lyckats uppnå den finansiella uthålligheten som krävs för att fortsätta vår verksamhet”, skriver Sportscom.

– Kundstocken har ökat hela tiden och alla parametrar har pekat uppåt. Vi ligger bättre än budget på totalen, men är framtunga i investeringsstrukturen. Vi behöver stora marknadsföringsmuskler nu i början för att nå ut till en kritisk massa. Eftersom de musklerna inte fanns drar vi i handbromsen, säger Ola Heffler. 

Vilka “eventuella framtida möjligheter” för er tjänst är det ni utvärderar?

– Det är för tidigt att säga. Vi har fått intresse från många aktörer och behöver tid för att utvärdera vilka alternativ som är bäst för tjänsten. Det här kommer att slå igenom i Sverige, frågan är bara när, säger Ola Heffler.

Lyssna på Lejonkulans poddavsnitt med Sportscom här:

Sölve Dahlgren
Emiliano Strauss

Helsingborgsbolaget Sportscom skulle utmana Radiosporten med livesända radioreferat från stora ligor. Men precis före fotbollspremiären drar man ur sladden.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Exoskelett i nya Lejonkulan

  Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp. 


 • Så ska han utmana SR om sportreferat

  På tv är konkurrensen hård om sportsändningar. Men i radio finns inga andra än radiosporten på Sveriges Radio, säger Ola Heffler, grundare av bolaget Sportscom som vill utmana P4.
  I nya avsnittet av podden Lejonkulan berättar han om färdplanen.

 • Helsingborgare utmanar Radiosporten

  Sportscom heter den nya streamingtjänsten som lanseras i veckan. Bolaget har lockat tunga investerare.

 • Malmöbolag på kapitaljakt till hälsoapp

  Uppstartsbolaget Health Guide IRL gör sig redo för att ta in externt kapital. Målsättningen är att ta in tillräckligt med […]

 • UsTwo-chef tar över hälsoapp

  Malmöbolaget Health Guide IRL möblerar om ledningen och tar in en mindre bryggfinansiering inför den skarpa lanseringen av hälsoappen Twiik. […]