fredag 26 april 2024

inloggad som

Lime fortsätter uppåt

|  
|  

Det är inga sura miner när CRM-jätten Lime från Lund summerar helåret 2023. Klyftiga investeringar och en stark produktportfölj gör att bolaget håller en bra tillväxttakt.

Kundhanteringsaktören Lime Technologies redovisar tillväxt i det fjärde kvartalet. Tillväxten är främst driven av ökade abonnemangsintäkter, vilket är i linje med bolagets strategi.

– På helåret summeras den organiska omsättningstillväxten till 18 procent med en lönsamhet på 26 procent. Det är ett starkt helår i linje med våra finansiella mål, säger Limes vd Nils Olsson.

Under 2023 omsatte Lime 577 miljoner kronor och enligt Nils Olsson växer efterfrågan på CRM stadigt, om än långsammare i rådande affärsklimat.

– Det finns en förutsägbarhet i Limes erbjudande som gör att vi fortsätter att tuffa på bra. Trenden är att CRM går från renodlad sälj- och kundhantering till att hantera hela kundresan och bli navet i organisationen. Specifika lösningar efterfrågas allt mer och vi ser en ökad inriktning mot branschspecifika funktioner.

Lime har fyra fokusbranscher: fastighet, energi, konsult och partihandel. Nu adderas en femte i form av vad de kallar medlemsbranschen. Nyligen köpte Lime 85 procent av aktierna i saas-bolaget Sportadmin, som är en leverantör av mjukvara specialiserad för idrottsföreningar. Köpeskillingen är 149 Mkr. Resten av aktierna ska köpas senast 2027. Förvärvet är det sjunde i ordningen sedan 2017.

– Vi är inte oerhört förvärvsdrivna, men om det dyker upp något intressant så tittar vi självklart på det. Fokus nu är att skala upp på de marknader där vi finns i dag, säger Nils Olsson.

Lime sysselsätter 430 personer, merparten i Lund och resten i Norge, Finland, Danmark, Nederländerna och Tyskland.

Med en ökad lönsam tillväxt föreslår styrelsen en ökad utdelning.

– Det är kombinationen av att vi fortsätter leverera långsiktig, lönsam tillväxt och vår sammantagna finansiella ställning som gör att styrelsen föreslår en ökad utdelning från 2,80 till 3,50 kronor, vilket motsvarar 56 procent av nettovinsten. Det är oerhört kul, säger Lime-chefen.

Limes aktie steg med drygt 7 procent på rapporten och bolagets börsvärde är nu 4,5 miljarder kronor.

Martin Linderoth

Det är inga sura miner när CRM-jätten Lime från Lund summerar helåret 2023. Klyftiga investeringar och en stark produktportfölj gör att bolaget håller en bra tillväxttakt.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.


  • Lime förvärvar Malmöbolag

    CRM-jätten Lime Technologies i Lund förvärvar 85 procent av aktierna i Malmöbaserade SportAdmin i Skandinavien till ett mångmiljonbelopp.

  • …och Lime utmanar Getaccept

    CRM-jätten Lime Technologies lanserar ett så kallat CPQ-system, som automatiserar skapandet av offerter. Lime blir därmed lokal konkurrent till Getaccept, […]

  • Han jagar förvärv åt Lime

    Johan Andersson tar plats i Lime Technologies ledning som chef för förvärv och strategi. Han främsta fokus blir att accelerera […]

  • Dagens rapporter

    Här följer ett urval av dagens bokslutsrapporter från skånska börsbolag. Nederman Den Helsingborgsbaserade luftfilter-jätten Nederman rubricerar bokslutskommunikén med: ”Stabil avslutning […]

  • Lime Go till Danmark och Norge

    Det har gått trögt för budgetversionen av IT-företaget Lime Technologies CRM-system, Lime Go. Nu är det dags för ett lanseringsförsök […]

  • Kompetensbrist tvingar Lime till Polen

    IT-bolaget Lime Technologies öppnar ett utvecklingskontor i Krakow i Polen. Orsaken är kompetensbrist på hemmaplan i Lund och övriga Sverige. […]

  • Hon är Limes nya finanschef

    Lime Technologies har värvat en ny finanschef i Maria Wester, som senast kommer från samma roll på Min Doktor.  – […]

  • Han blir ny teknikchef på Lime

    Lime Technologies har utsett Jens Gustafsson till ny teknikchef och därmed den som ska driva börsföretagets utvecklingsavdelning. Han är en […]

  • Lime startar nytt affärsområde

    Lime Technologies knoppar av produkten Lime Go i ett nytt affärsområde med samma namn. Detta för att skilja ut den […]

  • Hon ska få Lime att växa snabbare

    Pernilla Möller, tidigare HR-chef på Frigoscandia, har rekryterats till ledningen för Lime Technologies där hon blir ansvarig för att öka […]