tisdag 27 februari 2024

inloggad som

Malmö universitet startar civilingenjörsutbildning

|  
|  

LTH i Lund kompletteras sedan Malmö universitet fått grönt ljus att starta en civilingenjörsutbildning med start hösten 2025.

Inriktningen på utbildningen kommer enligt ett pressmeddelande att bli datateknik med inriktningarna Tillämpad data science samt Internet of Things (IoT).

”Data science är ett växande tvärvetenskapligt ämne i gränslandet mellan datavetenskap, matematik och kommunikation. Vad gäller inriktningen Internet of Things finns det i dag inget lärosäte i Sverige som har denna inriktning. Betydelsen av IoT är stor i alla aspekter av samhället och utvecklingen kallas ibland för den fjärde vågen av digitalisering”, skriver universitetet i ett pressmeddelande.

Det är Universitetskansler ämbetet som godkänner starten av utbildningen och denna pekar på det stora framtida behovet av civilingenjörer.

Martin Höst, dekan på Fakulteten för teknik och samhälle vid Malmö universitet, utvecklar:

– Det är viktigt att vi har ett mer komplett utbud av program inom ämnesområden där vi redan har hög kompetens. Det möjliggör att fler studenter blir kvar hos oss och går vidare till forskning. Det finns också ett högt söktryck på CI-programmen vid andra lärosäten i landet och där kan vi vara med och bidra. Vi har även fått påtryckningar från näringslivet i regionen under flera år eftersom det finns ett stort behov av ingenjörer och datavetare här, säger Martin Höst i pressmeddelandet.

Gunnar Wrede

LTH i Lund kompletteras sedan Malmö universitet fått grönt ljus att starta en civilingenjörsutbildning med start hösten 2025.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad