tisdag 27 februari 2024

inloggad som

Förväntningar växer på Ascelia efter försenade fas 3-resultat

|  
|  

Ascelia Pharmas aktie har stigit med 200 procent på ett par månader. Ledningen med vd Magnus Corfitzen har köpt aktier inför stundande fas 3-resultat. Men bolaget behöver pengar sedan resultaten dröjt.

I mars 2023 skrev Rapidus att Ascelia Pharma inväntade resultaten från läkemedelskandidaten Orviglances fas 3-studie ”inom kort”. I ett pressmeddelande kommunicerar bolaget nu att resultaten väntas i maj, mer än ett år senare, och att bolaget tar in 35 miljoner i en riktad nyemission och lån för att slutföra studien och söka FDA-godkännande.

Julie Waras Brogren, vice vd på Ascelia Pharma berättar att studien för deras produkt Orviglance dragit ut på tiden då tolkningen av resultaten behövde göras om. Orviglance är ett kontrastmedel som används för att diagnosticera och lokalisera levercancer och metastaser hos särskilt känsliga patienter som normalt sett inte tål kontrastvätskor.

Nu behöver Ascelia Pharma ytterligare finansiering och gör en riktad emission av konvertibler till danska Formue Nord Fokus A/S vilket tillför en bruttolikvid om 15 miljoner.

– Vi tar in pengar nu för att öka vår finansiella och strategiska flexibilitet samt för aktiviterter kring en FDA-, säger Julie Waras Brogren.

Ascelia Pharma har även ingått ett avtal med Formue om en lånefacilitet om upp till 20 Mkr.

– Transaktionen säkerställer finansiell och strategisk flexibilitet och kassalikviditet in i det andra kvartalet 2025. Det här är en liten men viktig grupp patienter med dålig njurfunktion som vanligtvis inte kan få adekvat hjälp, berättar Julie Waras Brogren.

I maj väntas resultaten från studien inkomma och aktien som började stiga redan i december har nu stigit över 120 procent sedan januari.

– Även om vi inte kan kommentera börsen så beror aktieuppgången troligtvis på att vi varit transparenta med våra aktieköp och marknaden har reagerat positivt på att vi själva köpt aktier i Ascelia senaste månaden, säger Julie Waras Brogren.

Cajsa Jonasson

Ascelia Pharmas aktie har stigit med 200 procent på ett par månader. Ledningen har köpt aktier inför stundande fas 3-resultat. Men bolaget behöver pengar sedan resultaten dröjt.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad