tisdag 27 februari 2024

inloggad som

AI ska lyfta Spotlightbolag

|  
|  

Spotlights dotterbolag Finreg Solutions tog nyligen över systerbolaget Kalqyl med AI-verktyget Kai. Nu har produkten släppts på sociala medier och genererar intäkter.

Kai bevakar och sammanställer nyheter om noterade bolag, som sedan publiceras på X, före detta Twitter. Via ett relevansfilter får Kai fram bolagsspecifika nyheter som är av vikt för investerare; exempelvis kvartalsrapporter, företagsförvärv, kliniska resultat och produktlanseringar.

Tjänsten säljs som en prenumerationstjänst till företagen som bevakas. Kai debuterade på X under senhösten och bevakar just nu cirka 100 noterade bolag. I skrivande stund har tjänsten mer än 1.300 följare på X.

– Finreg har en intressant framtid med många nya möjligheter. Vi lanserar flera nya produkter och tjänster som vi tycker är spännande, säger Finregs vd Mikael Renck.
Finreg Solutions erbjuder digitala finansiella tjänster, bland annat en aktiebok. Beslutet att slå ihop verksamheten med Kalqyl är ett led i Spotlight Groups arbete att minska kostnaderna efter en period av svalt investeringsklimat som drabbat finanskoncernen.

Hur ser du på framtiden?

– Jag hoppas på en ljusning i det generella sentimentet så vi får mer förutsägbarhet ekonomiskt när inflation och räntor stabiliseras. Det har ju varit två tuffa år för finansbranschen och det påverkar oss med som jobbar mycket med unga bolag.

Cajsa Jonasson

Spotlights dotterbolag Finreg Solutions tog nyligen över systerbolaget Kalqyl med AI-verktyget Kai. Nu har produkten släppts på sociala medier och genererar intäkter.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad