fredag 23 februari 2024

inloggad som

Lime förvärvar Malmöbolag

|  ,
|  

CRM-jätten Lime Technologies i Lund förvärvar 85 procent av aktierna i Malmöbaserade SportAdmin i Skandinavien. Köpeskillingen är 149 miljoner kronor. Resten av aktierna ska köpas senast 2027.

Saas-bolaget SportAdmin är en leverantör av mjukvara specialiserad för idrottsföreningar och är Limes sjunde företagsförvärv.

– Vi har förvärv av bolag i vår strategi. SportAdmin tickar väldigt många boxar för lämpliga förvärv, speciellt när det gäller företagskultur, värderingar och prioriteringar. Det är viktigt när man ska verka länge tillsammans, säger Nils Olsson, Lime Technologies vd.

Förvärvet sker genom det helägda dotterbolaget Lime Technologies Sweden. SportAdmin blir ett nytt affärsområde inom Lime.

– Vi ska fortsätta att stödja SportAdmins fina tillväxt. De har en stand alone-produkt som vi också ska fortsätta att utveckla och lägga till mer funktioner. Vi kommer även att titta på en internationalisering av produkten, och se från vilket av våra europeiska kontor vi ska börja. Hittills finns de bara på den svenska marknaden, säger Nils Olsson.

Lime Technologies sysselsätter 430 personer, merparten i Lund och resten i Norge, Finland, Danmark, Nederländerna och Tyskland. SportAdmin har 50 anställda.

– I går välkomnade vi dessutom 25 nya medarbetare till Limes traineeprogram. 

SportAdmin har i snitt vuxit med 31 procent per år de senaste tre åren och har över 1.500 föreningar som kunder. Den preliminära omsättningen 2023 uppgår till 46 miljoner kronor med en preliminär EBITDA-marginal på 17 procent.

Limes styrelseordförande och största ägare, Erik Syrén, som äger nio procent av aktierna i SportAdmin, säljer som en del av denna transaktion hela sitt innehav till Lime. Resterande 15 procent av aktierna ska Lime förvärva senast tredje kvartalet 2027. Köpeskillingen är beroende av SportAdmins tillväxt och lönsamhet under 2024-2026.

Elisabet Ottosson

CRM-jätten Lime Technologies i Lund förvärvar 85 procent av aktierna i Malmöbaserade SportAdmin i Skandinavien till ett mångmiljonbelopp.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.


 • Lime fortsätter uppåt

  Det är inga sura miner när CRM-jätten Lime från Lund summerar helåret 2023. Klyftiga investeringar och en stark produktportfölj gör att bolaget håller en bra tillväxttakt.

 • …och Lime utmanar Getaccept

  CRM-jätten Lime Technologies lanserar ett så kallat CPQ-system, som automatiserar skapandet av offerter. Lime blir därmed lokal konkurrent till Getaccept, […]

 • Han jagar förvärv åt Lime

  Johan Andersson tar plats i Lime Technologies ledning som chef för förvärv och strategi. Han främsta fokus blir att accelerera […]

 • Dagens rapporter

  Här följer ett urval av dagens bokslutsrapporter från skånska börsbolag. Nederman Den Helsingborgsbaserade luftfilter-jätten Nederman rubricerar bokslutskommunikén med: ”Stabil avslutning […]

 • Lime Go till Danmark och Norge

  Det har gått trögt för budgetversionen av IT-företaget Lime Technologies CRM-system, Lime Go. Nu är det dags för ett lanseringsförsök […]

 • Kompetensbrist tvingar Lime till Polen

  IT-bolaget Lime Technologies öppnar ett utvecklingskontor i Krakow i Polen. Orsaken är kompetensbrist på hemmaplan i Lund och övriga Sverige. […]

 • Hon är Limes nya finanschef

  Lime Technologies har värvat en ny finanschef i Maria Wester, som senast kommer från samma roll på Min Doktor.  – […]

 • Han blir ny teknikchef på Lime

  Lime Technologies har utsett Jens Gustafsson till ny teknikchef och därmed den som ska driva börsföretagets utvecklingsavdelning. Han är en […]

 • Lime startar nytt affärsområde

  Lime Technologies knoppar av produkten Lime Go i ett nytt affärsområde med samma namn. Detta för att skilja ut den […]

 • Hon ska få Lime att växa snabbare

  Pernilla Möller, tidigare HR-chef på Frigoscandia, har rekryterats till ledningen för Lime Technologies där hon blir ansvarig för att öka […]