tisdag 30 april 2024

inloggad som

Öresundsregionens nya IT-jätte

|  ,
|  

En ny IT-koncern tar form i Öresundsregionen, med bas i Köpenhamn. Addpro byter nu namn till Itm8 och grundaren blir Sverigechef för den nya koncernen.

För två år sedan skrev Rapidus att det danska riskkapitalbolaget Axcel förvärvde det Malmöbaserade IT-bolaget Addpro, som därmed kunde öka tillväxttakten med målet att förvärva fler bolag till koncernen. Nu konsolideras totalt 13 företag under varumärket Itm8. Koncernen sysselsätter mer än 1.700 personer och erbjuder bland annat tjänster inom IT-drift, moln, digital transformation och cybersäkerhet.

Addpros grundare Nicklas Persson blir koncernens Sverigechef och fortsätter därmed som vd för det svenska bolaget, som byter namn från Addpro till Itm8.

– Det har varit 13 olika varumärken. Addpro och danska IT Relation är de största enheterna och står för ungefär 70 procent av den samlade försäljningen. Övriga är mer specialiserade och vi kände att vi inte riktigt fick ut den fulla kraften från alla mindre enheter. Därför samlar vi alla i en verksamhet, där vi kan få mer synergier och ge en tydligare bild på marknaden, säger Nicklas Persson.

Koncernen har ungefär 450 anställda i Sverige, varav nästan 300 befinner sig i Skåne. Resten av itm8-koncernens anställda är främst utspridda i Danmark.

Planen framåt är enligt Nicklas Persson att fortsätta växa i Europa, både organiskt och genom nya förvärv.

– På längre sikt är det såklart world domination som gäller, säger han.

Itm8-koncernen ägs av Axcel och Chr. Augustinus Fabrikker, ett investeringsbolag med anor från ett tobaksföretag från 1750-talet som i dag bland annat är Tivolis största aktieägare. Bolagen som ihop i itm8 är IT Relation, AddPro Sweden, AddPro Danmark, JDM, Mentor-it, Cenvation, Miracle42, Copenhagen Software, Sotea, Improsec, Me’ning, Progressive och Emineo.

Emiliano Strauss

En ny IT-koncern tar form i Öresundsregionen, med bas i Köpenhamn. Addpro byter nu namn till Itm8 och grundaren blir Sverigechef för den nya koncernen.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad