lördag 2 december 2023

inloggad som

Ny AI transkriberar dina samtal

Om en månad är det dags för Rapidus och PwC:s event 34:orna, där vi presenterar en lista på unga stjärnskott i det skånska näringslivet. Vi börjar utrullningen i dag, med ett AI-bolag vars fyra medgrundare delar på en plats i listan.

I början året lanserade Klang.AI sin AI-baserade tjänst för transkribering och undertextning.

Det Helsingborgsbaserade bolaget bakom tjänsten har fem medgrundare: Trion bakom det tidigare Rapidus 34-bolaget North Link (från vänster) – Viktor Silfverström (32), brodern Niklas Silfverström och Andreas Argelius – tillsammans med Mattias Fält (32) och Jacob Andersson (22).

– Vi startade bolaget för drygt ett år sedan. Just nu fokuserar vi på att transkribera intervjuer där vi ska bli bäst i världen på att leverera säkra transkriberingar för svenska och europeiska språk. Vår målgrupp är framförallt kunder med känsliga samtal, säger Mattias Fält.

Nyligen släppte man en större uppdatering som bland annat innehåller en integration med Google Meet och Microsoft Teams, som gör att användare nu kan boka sitt digitala möte i direkt genom Klang.AI-gränssnittet. Tjänsten kan automatiskt lyssna på mötet och transkribera det som sägs i realtid. Den ska även analysera och sammanfatta innehållet. 

Jurister, universitet och offentlig verksamhet är i nuläget de primära målgrupperna för Klang. Men bolaget har även kunder inom HR, media och andra yrkesroller där många, komplexa och potentiellt känsliga intervjusituationer förekommer, berättar Mattias Fält.

– Nu fokuserar vi på att bygga upp vår kundbas samtidigt som vi utvecklar tjänsten för fler målgrupper, säger han.

Årets 34:or presenteras och samlas vid Rapidus och PwC:s event den 14 november. Då utser vi de fem 34:or som vi anser bör uppmärksammas lite extra. Inbjudan till evenemanget kommer inom kort.

Ola Nilsson

Idag börjar vi att presentera listan på unga stjärnskott i det skånska näringslivet inför Rapidus och PwC:s event 34:orna.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad