fredag 29 september 2023

inloggad som

Prostalund: Kalabaliken fortsätter

|  
|  

Turerna i medtech-bolaget Prostalund tar allt fler och överraskande vändningar. Nu polisanmäls huvudägaren Mats Alyhr och ordförande Lars Johansson av den avhoppande ledningen.

Kalabaliken i Prostalund fick nya proportioner i helgen då bolaget på lördagen gick ut med ett pressmeddelande där styrelsens ordförande Lars Johansson, som hittills figurerat som opartisk i händelserna, blir polisanmäld tillsammans med bolagets huvudägare Mats Alyhr.

I pressmeddelandet står att det kommit till bolagets kännedom att en eller flera ledningspersoner gjort en polisanmälan mot bland annat dessa två personer. Det är alltså oklart om anmälan gäller fler och vilka de i så fall är.

Polisanmälan uppges gälla olovlig avlyssning. Så här skriver ordföranden och Mats Alyhr i pressmeddelandet:

”Styrelsen känner inte till hela innehållet i polisanmälan men har förstått att den avser olovlig avlyssning. Styrelsen misstänker att den utgör en del av en pågående motsättning mellan bolagets styrelse och ledningsgrupp.”

Följetongen började i förra veckan då alla i bolagets ledningsgrupp utom vd sa upp sig efter oenighet med styrelsen om driften av bolaget. Dagen därpå sa även vd Johan Wennerholm upp sig och nästa dag avgick Mats Alyhr från styrelsen med omedelbar verkan.

Nu på måndagsmorgonen kom ytterligare ett pressmeddelande där Mats Alyhr i egenskap av största ägare med 19,7 procent av aktierna hemställer om en extra bolagsstämma där han kommer att presentera en ny styrelse. Namnen till denna styrelse kommer att meddelas på stämman. Inget datum för extrastämman är ännu satt.

Rapidus har sökt samtliga inblandade och på måndagen svarade Mats Alyhr på mail:

“Jag är en entreprenör och har i hela mitt liv drivit och utvecklat bolag i många olika branscher. Oavsett bransch så finns det många gemensamma nämnare när det kommer till hur ett bolag bör skötas. Jag känner mig mycket trygg med att kunna identifiera om ett företag sköts bra och inte. I ProstaLunds fall har ledningen inte drivit bolaget i linje med ägarnas ambitioner. Nu begär jag extrastämma för att skapa rätt förutsättningar för en styrelse framåt”, skriver han.

Gunnar Wrede

Turerna i Prostalund tar en ny vändning när huvudägaren Mats Alyhr och ordförande Lars Johansson nu polisanmäls av den avhoppande ledningen.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad