onsdag 17 april 2024

inloggad som

Hon drar in miljoner på digital utbildning 

37 miljoner kronor i vinst förra året och en tillväxt på 26 procent hittills i år. Nu storsatsar Malmöbaserade Tictac Learn på tyska marknaden. 

– Intresset för våra tjänster är fortsatt stort och potentialen är enorm, säger Carolina Faxe, vd för det digitala utbildningsföretaget TicTac Learn, tidigare TicTac Interactive. 

Förra året ökade bolagets omsättning med 267 procent till 220 miljoner kronor. Vinsten för 2022 blev 37 Mkr. I år spås omsättningen landa på 280 Mkr med bibehållen lönsamhet.

– Överlag går det jättebra. Vi växte galet mycket förra året. Dels genom två förvärv, men även organiskt, säger Carolina Faxe. 

Tictac Learn utvecklar plattformar och helhetslösningar för digitalt lärande för företag och organisationer, inom det så kallade edtech-segmentet. Förra året gick bolaget in på den danska marknaden genom förvärvet av Key2Know, med omkring 200 danska kunder. I Tyskland köpte Tictac edtech-bolaget Interlake. Idag har Tictac runt 3.000 kunder och över en miljon slutanvändare.

– Nu har vi ett uttalat fokus på att bredda vår affär i Tyskland. Det är en enormt stor marknad som ligger ett par år efter den svenska marknaden i utvecklingen. Vår erfarenhet från den nordiska marknaden och potentialen på den tyska marknaden ligger till grund för vårt beslut att satsa där. Det blir en strategisk tillväxtmarknad för oss, säger Carolina Faxe.

Enligt henne är det förvånansvärt många företag och organisationer som fortfarande inte har börjat sin digitaliseringsresa på ett effektivt sätt och framtiden för Tictac ser därför ljus ut. 

Carolina Faxe såg tidigt potentialen i edtech. När hon köpte Tictac 2009 var det fortfarande ett småskaligt e-learningföretag med tre anställda och 3 Mkr i omsättning. Bolaget har växt och gått med vinst varje år sedan dess. men 2021 fick Tictac ordentlig snurr på tillväxten. Då klev riskkapitaljätten Bridgepoint in och köpte upp 60 procent av bolagets befintliga aktier för cirka 60 Mkr. 

– Då fick vi de finansiella musklerna som möjliggjorde förvärven i Danmark och Tyskland. Och nu ger det oss möjligheten att integrera verksamheterna på ett bra sätt och bygga upp organisationen, säger Carolina Faxe. 

Martin Linderoth

37 miljoner kronor i vinst förra året och en tillväxt på 26 procent hittills i år. Nu storsatsar Tictac Learn på den tyska marknaden.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Miljonregn över skånska startups

  ,
  Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

 • Det offentliga räds inte NIS2

  I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

 • Sandberg donerar 100 Mkr

  Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning.